Sajtóközlemény az internettel kapcsolatos Nemzeti Konzultációhoz

2014. december 19. péntek, 14:33

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az Informatika a Társadalomért Egyesület üdvözli a kormány által kezdeményezett, internettel kapcsolatos Nemzeti Konzultációt, és annak sikeres lebonyolításához nyitott a szakmai együttműködésre. Fontosnak tartja, hogy a Konzultáció a lehető legszélesebb körben, a legtöbb ember bevonásával történjen, és bízik abban is, hogy a végleges kérdések összeállítása során olyan szempontok is érvényesülnek, amelyek a konzultáció lefolytatását követően a kormány számára végrehajtható programokat eredményeznek.

Az Egyesület a konzultációban lehetőséget lát arra, hogy mind a társadalom mind a kormányzat számára középpontba kerüljenek olyan infokommunikációt érintő kérdések, amelyek nagy mértékben javíthatják társadalmunk és gazdaságunk versenyképességét.

Az Informatika a Társadalomért Egyesület is nagy érdeklődéssel várja a lakosság kérdésekre vonatkozó javaslatait, bízik abban, hogy a Nemzeti Konzultáció is hozzájárul az Egyesület számára is megfogalmazott legfontosabb célokhoz:

Legyen az internet közmű - minden állampolgár számára hozzáférhető módon, megfelelő áron és megfelelő minőségben.

Mind az iskolarendszeren belül, mind az iskolarendszeren kívül legyen meg a lehetősége minden állampolgárnak, hogy az életéhez szükséges infokommunikációs képzéshez hozzáférjen, és csökkenjen a minimálisra a digitálisan írástudatlanok száma.

Az államigazgatásban az állampolgárok számára érthető, átfogó, elektronikus közigazgatási programot kell megvalósítani, amely által megvalósul a szolgáltató állam.

A vállalkozások számára legyenek megteremtve a lehetőségek arra, hogy az infokommunikáció alkalmazásával nemzetközi szinten is valódi versenyelőnyt tudjanak realizálni.


Budapest, 2014. december 19.

Soltész Attila
elnök
Informatika a Társadalomért Egyesület