Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
167 találat a(z) "kutatás" cimkére.

KIFÜ-TÉR – Mit rejt a gépterem?

2022. február. 14. 09:02
A KIFÜ projektjeinek van egy infrastruktúra fejlesztési területe, amelynek feladata, hogy a kutatás, a közgyűjtemények, a felsőoktatás és a köznevelés számára infrastruktúrát és IT szolgáltatásokat, központi hálózati szolgáltatásokat nyújtson. Mindezt nagyságrendileg 6000 intézmény és 2 millió felhasználó számára teszi elérhetővé. Kongó, Krisztián, a KIFÜ elnökhelyettese arról beszélt az Infotér októberi konferenciáján, hogy mit rejt az a „gépterem”, ami ezeket...

A megértés megértése a lényeg!

2022. augusztus. 25. 10:22
Manapság már egyre fontosabb, hogy egy új alkalmazás, egy új szoftver a használó anyanyelvén szóljon. A mesterséges intelligencia és a nyelv kapcsolatáról beszélgettünk Tusnádfürdőn Jakovác Antallal, a Professzorok Batthyány Körének tagjával.

Az MI szerepe a fizikai-matematikai kutatások terén

2022. augusztus. 12. 10:42
A Professzorok Batthyány Körének tagjai is részt vettek Tusnádfürdőn az Infotér kerekasztal beszélgetésein. A téma a mesterséges intelligencia volt. A szakértők úgy vélik, az MI már a kutatásba is begyűrűzött. A megszerzett adatok rendszerezése, elemzése területén számtalan újdonságot hozhat.

Sikeresen zárult a 3in projekt

2021. május. 03. 13:52
Sikeresen zárult az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldásokat megalapozó tematikus kutatás. A 3in projekt-nek nevezett együttműködésben három egyetem vett részt, az ELTE, a BME és a PPKE. A kutatás 2017-ben indult, igy az évek alatt sikerült a fiatal kutatókat közösségé kovácsolni. A projekt az Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Programján belül valósult meg. Számos lehetőséget adott arra, hogy kibővítsék az erőforrásokat, és ez idő alatt...

PwC: a vezérigazgatók minden eddiginél pesszimistábbak

2020. január. 21. 12:00
A vezérigazgatók minden eddiginél pesszimistábban látják a globális növekedési kilátásokat a PwC globális felmérése szerint, amelynek eredményeit a davosi Világgazdasági Fórumon mutatják be.

Opten: változóban a cégalapítási gyakorlat

2019. szeptember. 25. 11:05
Csak minden negyedik új vállalkozás indul tiszta lappal, a friss vállalkozások 75 százaléka továbbra is korábbi cégekhez köthető, ugyanakkor változás körvonalazódik a magyar cégalapítási gyakorlatban - közölte az Opten céginformációs szolgáltató hétfőn az MTI-vel.

Hogy veszítsünk el egy vásárlót 10 másodperc alatt?

2019. szeptember. 02. 12:00
Az Oracle új felmérésében arra kereste a választ, hogy melyek azok vásárlói rossz élmények, amelyek miatt az emberek azonnal elpártolnak az adott cégtől. A világ legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokat kínáló cége négy generáció körében végzett felmérése szerint az emberek 43 százaléka ugyanis pillanatok alatt elpártol azoktól a márkáktól, amelyek nem felelnek meg az elvárásaiknak.

Ismét a Google a legerősebb márka Magyarországon

2019. október. 29. 11:00
Ismét a Google végzett az élen a VMLY&R reklámügynökség 2019-es országos reprezentatív kutatásában, amely képet ad arról, hogyan látják a márkákat a magyar fogyasztók. A rangsorban a Samsung és egyetlen magyar márkaként a Pick követi - közölte a kutató cég az MTI-vel.

A magyarok 29 százaléka már elektromos autót venne

2019. október. 29. 10:00
A magyarok Európa élmezőnyében vannak az elektromosautó-vásárlási szándékot illetően. A magyarokat csak a románok és olaszok előzik meg a felmérés szerint: mind a keleti szomszédunknál, mind Olaszországban az autót vásárolni tervezők 36 százaléka venne elektromos járművet. Szintén meglepetés, hogy az amúgy nagyon környezettudatos németeknél csak 16 százalék döntene e-autó vásárlása mellett.

Emberi tényező gátolja a mesterséges intelligencia terjedését

2019. október. 11. 10:00
Meghatározó szerepet kap a mesterséges intelligencia (MI) a vállalatok jövőbeni sikerében világszerte, ugyanakkor az új megoldások bevezetésének akadályai vannak, amely a képzett szakemberek hiányára vezethető vissza - derül ki az EY nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó cég kutatásából.

összesen: 167 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11