Victor Máté lett az Artisjus új elnöke

2012. február 6. hétfő, 09:17 • ArtisjusArtisjus, Victor Máté, Bródy János, jogdíj, jog, zene
Új elnököt választott az Artisjus egyesület vezetősége Victor Máté személyében. Bródy János énekes, szövegíró 12 évet töltött a pozícióban. Victor Máté 1945-ben született Budapesten. A Zeneművészeti Főiskolán végzett, de komolyzenei művek mellett – különösen az 1970-es években – könnyűzenei dalokat, musicaleket, színházi, filmes és rádiós kísérőzenéket is alkotott. Volt a Magyar Televízió Könnyűzenei Osztályának vezetője, rádiós szerkesztő, zenei rendező és a könnyűzenészek érdekképviseletének szervezője. Az Artisjus Vezetőségébe tavaly decemberben került.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
  Victor Máté, az Artisjus új elnöke hangsúlyozta: „Folyamatos átalakulásban van a zeneipar, és benne az Artisjus is. Új utakra szeretnénk vinni az egyesületet, hogy katalizátorai lehessünk ezeknek a változásoknak.”
  Az új elnök szeretné felhívni a társadalom figyelmét az alkotók szerepére, és megőrizni a jogdíjak értékét. „Mi, szerzők nem kapunk havi bért; a jogdíj a fizetésünk. Az ország joggal büszke kulturális teljesítményére, ezért sem feledkezhet el arról, hogy az alkotók is a munkájukból szeretnének megélni.”
  Bródy János 12 év után köszön le az elnöki pozícióról. „Nagyon megtisztelő a szerzők bizalma, amely 12 sikeres éven át az Artisjus elnöki székében tartott engem” - mondta. „Nyugodt szívvel adom át a stafétát Victor Máté barátomnak, mert személyében az új irányokra nyitott, együttműködő személyt köszönthetünk.”
Kapcsolódó dosszié: Személyi hírek