Vezetés közben valószínűleg tilos lesz a Google Glass viselete

2013. augusztus 3. szombat, 10:22 • hirado.hugoogle glass, törvény,
A mobiltelefonokhoz hasonlóan vezetés közben minden bizonnyal tilos lesz használni Google Glass interaktív internetes szemüveget is - írja a német Focus Online hírportál. Az információs technológia terén a következő áttörést képviselő eszköz, a viselője látóterében információkat megjelenítő Google Glass csak 2014-ben kerül ugyan kereskedelmi forgalomba, de a brit közlekedési minisztérium már most közölte, hogy figyelemlekötő hatása miatt tilos lesz használni vezetés közben.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Hasonló törvény van készülőben az Egyesült Államokban is. Németországban nincs konkrétan a készülékre vonatkozó rendelkezés érvényben. A közlekedési szabályok értelmében azonban a vezető minden esetben köteles gondoskodni arról, hogy sem látásában, sem hallásában ne zavarják különféle készülékek. Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy az érintett készülék be van-e építve a gépjárműbe - mint például a navigátor - vagy a vezető maga viseli azt.

A német szövetségi közlekedési minisztérium a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy a Google Glass látáskorlátozó hatásáról még nem történtek mérések, ezért nem is lehet értékelni azt.