Újra az Országházban lesz az Infoparlament

2022. május 11. szerda, 13:12
Idén újra birtokba veszi az informatikai világ színe-java a Parlament felsőházi termét. Két év online konferencia után újra személyesen is találkozhatunk az Országház impozáns épületében június 9-én.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Hogy kedvet csináljunk a részvételre, jöjjön egy kis érdekesség erről a gyönyörű épületről:

Az Országházat Steindl Imre tervei alapján építették, melyek a historizáló eklektika jegyében születtek, barokk alaprajzú, barokk tömeghatású épület, részleteiben alapvetően neogótikus stílusú.


Az Országház elrendezése teljesen szimmetrikus, az épület ugyanis kétkamarás országgyűlés számára készült 1896-ban. Az északi szárnyban a felsőház, a déli szárnyban az alsóház ülésterme kapott helyet. A két ülésterem tükörképe egymásnak. A parlamenti ülésekre ma az alsóházi termet használják, a felsőházi terem látogatható turisták számára, illetve frakcióüléseket, konferenciákat és fogadásokat tartanak benne. Érdekesség, hogy az alsóházi társalgóban a padlószőnyeg piros, a felsőháziban viszont kék, lévén a felsőház tagjai hagyományosan nemesek voltak, akikről azt tartották, hogy kék a vérük.


Az Infoparlament időpontja: 2022. június 9.

helyszínei: Magyar Országház és Várkert Bazár

Részletes program és jelentkezés a konferencia weboldalán találhatóak, vagy elérhetőek az Infotér Egyesület weboldaláról is.