Új vezető az NHIT Szakértői Tanácsadó Testületének élén

2013. október 2. szerda, 08:41 infoter.eu • NHIT, Biró Albert
2013. szeptemberétől Biró Albert tölti be a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács Szakértői Tanácsadó Testületének elnöki posztját. Az NHIT operatív feladatait a Szakértői Tanácsadó Testületen (SZTT) keresztül látja el, többek között véleményezi az információs társadalom kialakításának programját, az informatika, hírközlés és média területére vonatkozó stratégiai döntéseket, a kutatás és fejlesztés irányvonalának meghatározását, valamint a Kormány számára készült kormányrendeletek, miniszteri rendeletek tervezeteit, előterjesztéseket, és jogszabály-tervezeteket.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az új elnök feladatkörébe tartozik az SZTT irányítása, a véleményezéssel kapcsolatos munka koordinációja, valamint a kapcsolattartás a közigazgatási és államigazgatási szervezetekkel.

Biro Albert több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik az infokommunikáció területén, több jelentős piaci szereplőnél –többek között az MVM Net Távközlési Szolgáltató Zrt-nél, az Invitel Távközlési Zrt-nél és a Novell Kft-nél – töltött be különböző vezetői és stratégiai tanácsadói pozíciót. A Magyary Zoltán E-közigazgatástudományi Egyesület, valamint az Infotér Egyesület alapító tagja. Főszervezője az Informatika a Társadalomért, és az Információs Társadalom Parlamentje konferenciáknak.

Kapcsolódó dosszié: Személyi hírek