Szünetel az e-matrica értékesítés hétfő hajnalban

2015. augusztus 6. csütörtök, 09:36 • www.orientpress.hu
Szünetel az e-matrica értékesítés augusztus 10-én hétfőn hajnali 1 és 5 óra között, a rendszer tervezett karbantartása miatt - tájékoztatta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szerdán. Ebben az időszakban egyik értékesítési csatornán sem lesz lehetőség az e-matrica megváltására. A NÚSZ azt ajánlja, hogy elővételben vegyék meg azt mindazok, akik ebben az időszakban szeretnének közlekedni a díjköteles úthálózaton Magyarországon.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az e-matrica az interneten keresztül az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon és mobileszközön keresztül (SMS-ben vagy mobilalkalmazással) vásárolható meg előre, továbbá személyesen a NÚSZ Zrt. országszerte 17 helyen megtalálható ügyfélszolgálati irodájában, és a viszonteladói értékesítési pontokon.

A díjrendelet értelmében az e-matricát minden esetben előre, a díjköteles útszakaszra való felhajtás előtt kell megváltani. Az utólag megváltott e-matrica jogosulatlan úthasználatnak minősül és pótdíjfizetési kötelezettséget vonhat maga után - emlékeztet a NÚSZ a közleményben.