Sietne az új vezérigazgató megválasztásával a Microsoft

2013. november 18. hétfő, 08:04 • www.hirado.huvezérigazgató, választás, Microsoft,
A világ legnagyobb programgyártó cégének igazgatótanácsa hétfőn összeül, hogy szűkítsék a jelöltek listáját. Sietne az új vezérigazgató megválasztásával a Microsoft: a világ legnagyobb programgyártó cégének igazgatótanácsa hétfőn összeül, hogy három-öt főre csökkentse a jelöltek listáját - értesült a Bloomberg ügynökség a hét végén bennfentesektől. Az eddigi vezérigazgató, Steve Ballmer augusztusban jelentette be, hogy egy éven belül távozik, de ha jól sikerülnek a meghallgatások, a következő vezérigazgatót már decemberben kiválaszthatják - írta a Bloomberg.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Az Apple-vel és a Google-val vívott versenyben a Microsoftnak most nem elsősorban iparági-szakmai tapasztalattal rendelkező vezetőre, hanem olyasvalakire van szüksége, aki a részvényesekben és az alkalmazottakban egyformán bizalmat kelt az iránt, hogy van stratégiája és képessége egy összetett, világméretű vállalat irányítására - idézte a keresésben a Microsoftnak tanácsokat adó cég vezetőjét a Bloomberg.

A külső jelöltek között van állítólag a Ford vezérigazgatója, Alan Mulally és Stephen Elop, a Nokia volt vezérigazgatója.

Kapcsolódó dosszié: Személyi hírek