Seszták Mikós lesz az új fejlesztési miniszter

2014. május 30. péntek, 07:26 kormany.hu • Dr. Seszták Miklós, NFM
Orbán Viktor kormányfő Dr.Seszták Miklóst nemzeti fejlesztési miniszterré kívánja kinevezni javasolni az államfőnek - derül ki abból a levélből, amelyet a miniszterelnök küldött Kövér László házelnöknek a jelöltek parlamenti bizottsági meghallgatásával kapcsolatban. Orbán Viktor levelében kérte az Országgyűlés elnökének intézkedését, hogy a miniszterjelölteket - akiket a miniszterelnök javaslatára az államfő nevez ki tárcavezetőknek - a feladatkörük szerint hatáskörrel rendelkező parlamenti bizottságok meghallgassák.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A 46 éves kereszténydemokrata politikus 1968. október 31-én született Budapesten több gyermekes, keresztény, értelmiségi családban. Pályafutása Kisvárdáról indult édesapja görög katolikus lelkész volt a városban. A középiskolát az Esztergomi Ferences gimnáziumban végezte, majd az ELTE jogi karán szerzett diplomát. Jelenleg ügyvédként dolgozik. A KDNP frakció és a Fidesz országos választmányának is tagja.

Seszták Miklós az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai bizottságának, ennek Informatikai és Távközlési albizottságának és a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának munkájában is aktívan részt vett. Emellett elnöke volt a Közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottságnak is.

A szakember jogászként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara választott bírájaként is dolgozott.
Kapcsolódó dosszié: Személyi hírek