Péntektől az interneten is regisztrálhatnak a határon túl élő kettős állampolgárságú magyarok

2013. október 31. csütörtök, 09:52 • www.mti.huregisztráció, kettős állampolgárságú magyarok, Nemzeti Választási Iroda (NVI), választás, • Feltöltötte: Heil Kristóf
November 1-jétől már az interneten is kérhetik a választási névjegyzékbe vételhez szükséges regisztrációjukat a határon túl élő kettős állampolgárságú magyarok. A 2014. tavaszi országgyűlési választáson a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok közül azok vehetnek részt, akik a regisztrációjukat eljuttatják az NVI-hez postai vagy péntektől akár elektronikus úton. A határon túli magyarok postai regisztrációja augusztus 1-jével indult el.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Az Nemzeti Választási Iroda adatai szerint eddig csaknem 48 ezer választási regisztrációs kérelem érkezett az NVI-hez, a legtöbben - közel 21 ezren - romániai értesítési címet adtak meg a későbbi kapcsolattartásra.

Forrás: www.valasztas.hu   

 
 Az NVI novemberben kezdi meg - a kérelmek elbírálását követően - a visszaigazolásokat.
    
 A regisztráció tíz évig érvényes, és automatikusan meghosszabbodik, ha valaki részt vesz egy választáson, vagy ha az adatait frissíti, módosítja. 

A regisztrációs kérelmet a NVI www.valasztas.hu című internetes oldalán tölthetik ki az arra jogosultak, vagy az ügyfélkapun keresztül küldhetik be.