Megnevezte miniszterjelöltjeit Orbán Viktor

2014. május 30. péntek, 09:12 • www.kormany.huOrbán Viktor, miniszter, jelölt
dokumentumot Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatta el csütörtökön az MTI-hez. Orbán Viktor kormányfő Semjén Zsoltot tárca nélküli miniszterré, Pintér Sándort belügyminiszterré, Balog Zoltánt az emberi erőforrások miniszterévé, Fazekas Sándort földművelésügyi miniszterré, Hende Csabát honvédelmi miniszterré, Trócsányi Lászlót igazságügyi miniszterré, Navracsics Tibort külgazdasági és külügyminiszterré, Varga Mihályt nemzetgazdasági miniszterré, Seszták Miklóst nemzeti fejlesztési miniszterré, Lázár Jánost pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszterré kívánja kinevezni javasolni az államfőnek - derül ki abból a levélből, amelyet a miniszterelnök küldött Kövér László házelnöknek a jelöltek parlamenti bizottsági meghallgatásával kapcsolatban.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Orbán Viktor levelében kérte az Országgyűlés elnökének intézkedését, hogy a miniszterjelölteket - akiket a miniszterelnök javaslatára az államfő nevez ki tárcavezetőknek - a feladatkörük szerint hatáskörrel rendelkező parlamenti bizottságok meghallgassák.

A miniszterelnök kezdeményezése az Országgyűlés elnökének a miniszterjelöltek bizottsági meghallgatására a csatolt dokumentumban olvasható.