Meglepően nő a PC-piac forgalma

2014. október 27. hétfő, 16:04 • www.hirado.hunotebook, számítógép, PC
Németországban igen magas, 12 százalékos mértékben nőhet az idén az asztali és hordozható személyi számítógépek eladása - jelezte hétfőn a német informatikai és távközlési vállalatok szakmai képviseleti szervezete, a BITKOM. A BITKOM (Bundesverband Informationswirtschaft, Telekommunikation und neue Medien e.V.) prognózisa szerint az idén, több éves visszaesés után, 12 százalékkal, 6,1 milliárd euróra nőhet az asztali és notebook személyi számítógépek forgalma Németországban. Tavaly 10 százalék volt a forgalomcsökkenés.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A notebook számítógépek forgalma az idén 11 százalékkal, 3,5 milliárd euróra, az asztali személyi számítógépeké pedig 12 százalékkal, 2,6 milliárd euróra emelkedik. A vállalati felhasználók kereslete az idén kifejezetten megnőtt - mutatott rá Dieter Kempf, a BITKOM elnöke, aki a Windows XP operációs rendszer támogatásának megszűnésével járó hardvercsereigénnyel magyarázta a piaci forgalom növekedését.

A BITKOM a német digitális gazdaság 2200 vállalatát képviseli, amelyek mintegy 700 ezer alkalmazottal évi 140 milliárd euró forgalmat bonyolítanak le belföldön és 50 milliárd euró forgalmat külföldön.