Mátrai Gábor lesz a BEREC alelnöke 2013-ban

Az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) máltai plenáris ülésének döntése szerint a szervezet alelnöki posztját 2013-ban Mátrai Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlési elnökhelyettese tölti be. A BEREC alelnöki pozíciója lehetőséget biztosít az NMHH-nak a közép-európai szabályozó hatóságok közötti együttműködés erősítésére és a magyar érdekek eddigieknél is hatékonyabb képviseletére.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

  A 2013-as BEREC-munkatervben a prioritások közé tartozik az új-generációs hálózatok elterjedésével kapcsolatos kérdések vizsgálata, a hálózatsemlegességgel kapcsolatos munka, valamint a III. Roaming Rendelet implementálásának elősegítése.

Mátrai Gábor /Forrás: http://nmhh.hu/

 A BEREC az Európai Bizottság tanácsadó szerve, amelyet 2010-ben egyrészről azért hoztak létre, hogy növeljék az Európai Unió Szabályozási Keretirányelvének konzisztenciáját, másrészről pedig azért, hogy a fórumot biztosítson a nemzeti szabályozó hatóságok számára a tapasztalatcserére, a legjobb gyakorlatot megosztására valamint az Európai Unió távközlési piacának működésével kapcsolatos véleménynyilvánításra.

 A BEREC 2013-as elnöke a görög hírközlési hatóság (EETT) elnöke, dr. Leonidasz Kanellosz lesz. Az elnök és az alelnökök mandátuma egy évre szól.