Már négy kormányablak várja a Somogy megyei állampolgárokat

2015. augusztus 6. csütörtök, 09:38 • www.orientpress.hu
A közelmúltban átadott nagyatádi integrált ügyintézési ponttal együtt Somogy megyében immár négy kormányablak várja az állampolgárokat. A Rádió Orient műsorában Neszményi Zsolt kormánymegbízott kiemelte, a hivatalok kialakítása mellett folyamatosak az energiahatékonysági felújítások: megújuló energia használatát, valamint nyílászárócseréket terveznek a jövőben. Somogy megyében immár négy kormányablak várja az állampolgárokat: a járásszékhely Kaposvár mellett Siófokon és Barcson, valamint Nagyatádon intézhetőek egy helyszínen az ügyek. A Rádió Orienten Neszményi Zsolt kiemelte, a régi okmányirodák átalakításával az állam szolgáltatásai a régió valamennyi állampolgárát elérik.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

„A Somogy megyei kormányhivatalok maximálisan megfelelnek az ügyfelek igényeinek”- a kormánymegbízott rámutatott, jelenleg 378 ügytípus intézhető egy ablakban. Hangsúlyozta, a reform végén ez a szám közel kétezerre emelkedik. Hozzátette, augusztus 6-áig várják a közigazgatási rezsicsökkentéssel kapcsolatos kérdőíveket. „A vállalkozások és a polgárok 9-9-féle költséggel kapcsolatban nyilatkozhatnak. Komoly az érdeklődés, eddig több ezren véleményeztek.”

A nagyatádi kormányablak - csakúgy mint a többi hivatal - a 21. század legmodernebb technikáival felszerelt: 8 munkaállomással, teljesen akadálymentesítve, korszerű ügyfélhívóval és tabletekkel működik. A kormánymegbízott kiemelte a kollégák központi képzése mellett komoly hangsúlyt fektettek az udvarias és segítőkész ügyfélkiszolgálásra. 

A Somogy Megyei Kormányhivatal 226 millió forint uniós támogatást nyert „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című pályázati kiíráson. Neszményi Zsolt kiemelte, a nagyatádi kormányablak részben innen, részben hazai forrásból valósult meg. A beruházás összértéke 38 millió forint volt – emelte ki. 

Hozzátette, a kormányablakok kialakítása mellett folyamatosak az energiahatékonysági felújítások. „Áder János köztársasági elnök már több beszédében hangsúlyozta a klímaváltozás problémáit. Ehhez mindenki saját területén tesz hozzá: mi megújuló energiák használatát, valamint számos nyílászáró cseréjét tervezzük.”