Letette a miniszteri esküt Szijjártó Péter

Esküt tett szerdán az Országgyűlésben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az esküokmány aláírása után Orbán Viktor kormányfő, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és a frakciók képviselői gratuláltak az új miniszternek. Áder János köztársasági elnök - mint az az államfői átirat parlamenti ismertetésében is elhangzott - szeptember 23-ai, keddi hatállyal nevezte ki tárcavezetővé Szijjártó Pétert. Az Országgyűlés négy szakbizottsága, a külügyi, az európai ügyi, a gazdasági, valamint a nemzeti összetartozás bizottsága szombaton hallgatta meg Szijjártó Pétert, és támogatta miniszteri kinevezését.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A politikus a meghallgatáson azt mondta, hogy a magyar külpolitikát meg kell újítani az új világrend követelményeinek megfelelően, így a külpolitika feladatának a magyar gazdasági érdekek érvényesítésének kell lennie.
 Szijjártó Péter - aki eddig a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára volt - az uniós biztosnak jelölt Navracsics Tibort váltja a miniszteri poszton.

Forrás: www.kormany.hu

Az Országgyűlés szerdai plenáris ülésének elején Jakab István levezető elnök közölte azt is: Navracsics Tibor arról tájékoztatta Kövér László házelnököt, hogy új megbízatására figyelemmel képviselői tiszteletdíját a továbbiakban nem kívánja felvenni.