Közel 1000 új képzés a 'Tudásod a jövőd!' projektben

2013. június 10. hétfő, 09:28 • OrientPressTudásod a jövőd!, informatikai képzés, nyelvoktatás,
Újabb 997 képzés jelent meg a Tudásod a jövőd! projektben, több mint 1 milliárd forint értékben, mely újabb 14 ezer magánszemély képzésekbe való bekapcsolódását teszi lehetővé. A képzések közel 30 százaléka informatikai kulcskompetenciák fejlesztésére irányul. A június 20. és július 20. között indítható képzésekre 125 képző intézmény nyújtott be kínálatot és kapott lehetőséget a tanfolyamok megkezdésére, melyek 67 kistérség 117 települését érintik.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A projekt célja, hogy a kistelepülésen lakók, az idősebbek, az alacsony iskolai végzettségűek - akiknek felnőttkori tanulása jelentősen elmarad a kívánatostól – minél nagyobb számban kapcsolódhassanak be a tanulásba.

A Közép-magyarországi Régió az EU meghatározása szerint fejlettebb régiónak számít, ahol a felhasználható forrás kisebb, mint a többi régióban.
A felhasználható források aránya nem a KMR és a többi régió lakosságszám arányát tükrözi, hanem a régiók fejlettségi különbségeit, és a projekt célkitűzéseinek megvalósításához szükséges erőforrásokat.

A programba történő jelentkezéshez segítséget nyújt a közel 800 fős e-Tanácsadói hálózat. Az e-Tanácsadók személyesen állnak az érdeklődök rendelkezésére, s nagy szerepük van a helyi kommunikációban, toborzásban és a képzésekről történő lemorzsolódások csökkentésében is

Az eddig képzésre jelentkezett magánszemélyek száma összesen 56 136 fő, melyből hátrányos helyzetű kistérségekben él közel 24 000 fő. A jelentkezők közül 19 800 fő 45 év feletti. A regisztráltak száma meghaladja a 235 000 főt. Ezzel az újabb képzési kínálattal az ország 172 kistérségében érhető el támogatott képzés.

A Kormány bruttó 90 ezer forint/fő keretösszeggel támogatja a magánszemélyek tanulását, soha nem látott lehetőséget biztosítva arra, hogy informatikai tudást szerezzenek, vagy éppen idegen nyelvet tanuljanak. A TÁMOP-2.1.2/12-1-2012-0001 programba regisztráltak által jelzett igények azt mutatják, hogy továbbra is nagy az érdeklődés az alapfokú nyelvtanfolyamok, illetve a számítógép és az internet használatának alapjait megismertető képzések iránt.