Kott Ferenc az MKIK Informatikai Kollégiumának élén

2013. február 13. szerda, 05:36 MKIK • MKIK, Kott Ferenc, Informatikai Kollégium, BKIK
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöksége 2013. február 7-ei ülésén döntött az új kollégiumi struktúráról és a vezető tisztségviselők személyéről. Az újonnan létrehozott Informatikai Kollégium elnökének Kott Ferencet a Bluefield Kft. ügyvezetőjét választották. Az Informatikai Kollégium célkitűzései között szerepel az informatikai és telekommunikációs ágazat vállalkozásainak markánsabb érdekérvényesítése, az iparág és a kormányzat közötti együttműködés erősítése és az uniós fejlesztési források hatékonyabb felhasználásának támogatása is.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) köztestületként működő gazdasági érdekképviselet, amelynek fő feladata a gazdaság általános érdekeinek érvényesítése, a gazdaságfejlesztésben és gazdaságszervezésben való szerepvállalás. Ezzel párhuzamosan véleményezi a gazdasági tárgyú előterjesztések és jogszabályok tervezeteit. Ugyancsak feladata a magyar gazdasági kamarai érdekképviseleti rendszer koordinációja, az egyes országok nemzeti kamaráival való kapcsolattartás, valamint a nemzetközi kamarai szervezetekben való részvétel.

Kott Ferenc a Bluefield Kft. ügyvezetője, az Informatika a Társadalomért Egyesület, információs társadalom munkacsoport vezetője és az infoter.eu portál főszerkesztője. 2001-óta a Debreceni Egyetem oktatója különböző információs társadalommal kapcsolatos témákban. 2012-ben az Év vállalkozója díjban részesült.

Kapcsolódó anyagok

Kott Ferenc az Év Vállalkozója díjban részesült

Kapcsolódó dosszié: Személyi hírek