Kiberbiztonság az Infoparlamenten

Kerekasztal beszélgetés a Várkert Bazárban

2022. május 17. kedd, 08:00
A kibervédelem és a kiberdiplomácia lesznek az idei Infoparlament kiemelt témái. A délutáni kerekasztal beszélgetések helyszíne a Várkert bazár lesz. Jöjjön egy kis ízelítő abból, hogy miről is beszélgetnek meghívott szakértőink Kiberbiztonság- kiberhadviselés című panelünkben délután 3 órától.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az Internet mindennapi életünk elválaszthatatlan része lett. Digitális hálózatok nélkül ma már nem működhetnének a bankjaink, nem tudnánk hivatalos ügyeinket intézni, de működésképtelenné válnának a repülőtereink, nem indulhatnának a vonataink, áram nélkül maradnának a városaink, kórházaink.

Ami pedig a fokozódó geopolitikai szembenállás új korszakában különösen fontos: megbénulnának a modern hadseregek is. A technológiával érkező óriási lehetőségek óriási sérülékenységet hoztak az életünkbe - és ezt az ellenérdekelt felek nem is restek kihasználni.

A világ nagy hadseregeiben a „hagyományos” harcosok tömegei mellett ma már számítógépes tudományokban jártas egyenruhások kicsi, de képzett csapatai kutatják az ellenség hálózatainak gyenge pontjait. Katonai hackerek próbálnak betörni más államok számítógépeibe. kémlelnek, zaklatnak, harcképtelenné tesznek, rombolnak. Az ukrajnai háborúval a kibertér totális hadszíntérré válását jósolták a szakértők. A kiber-világvége azonban elmaradt - legalábbis egyelőre.

Részletes program és jelentkezés a konferencia weboldalán találhatóak, vagy elérhetőek az Infotér Egyesület weboldaláról is.

Várjuk Önöket szeretettel a 12. Infoparlamenten!