Keresztféléves felvételi: január 9. a határidő

2014. január 2. csütörtök, 18:04 • www.orientpress.hukeresztféléves felvételi, Oktatási Hivatal, e-felvételi,
Jövő hét csütörtökig lehet pótolni a keresztféléves felsőoktatási eljárás hiányzó dokumentumait, illetve módosítani a jelentkezési sorrendet. A ponthatárokat, amelyek először a www.felvi.hu honlapon lesznek elérhetőek, várhatóan január 23-án hirdetik ki. Az Educatio Kft. és az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a keresztféléves képzésekre 5729-en jelentkeztek. Az Educatio Kft. és az Oktatási Hivatal tájékoztatójában felhívta a figyelmet: az ügyintézési időszak kezdetétől az e-felvételi folyamatos, teljes körű adatbetekintést és ügyintézési lehetőséget biztosít a jelentkezőknek. A felvételiző kötelessége adatai helyességének, dokumentumai feldolgozottságának nyomon követése.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 A felsőoktatásba jelentkezők hiányzó dokumentumaikat legkésőbb január 9-éig nyújthatják be elektronikus úton: a beszkennelt változatok feltölthetők az e-felvételi rendszerébe. Fontos, hogy minden feltöltött dokumentum jól olvasható legyen - jelezték.

A jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének megváltoztatására szintén január 9-éig, egyetlen alkalommal van lehetőség. A www.felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi felületén a belépést követően a sorrendmódosítás menüpontban lehet átrendezni a korábban megadott képzéseket. A sorrendmódosításkor csak a korábban megadott jelentkezési helyeket lehet átrendezni, újabb képzés megjelölésére már nincs mód. Ha valaki egy vagy több, korábban megjelölt képzésre mégsem szeretne jelentkezni, a hátrébb sorolás helyett célszerűbb törölni őket.

Forrás: www.felvi.hu

A ponthatárokat előreláthatólag január 23-án hirdetik ki, ezek először a www.felvi.hu honlapon lesznek elérhetőek. Minden jelentkezőt csak egy helyre vehetnek fel, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, ahol pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

Az Educatio Kft. és az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a keresztféléves képzésekre 5729-en jelentkeztek. Az első helyes jelentkezéseket nézve, közülük 4863-an mesterképzéseket céloztak meg, 667-en alapképzésre, 140-en felsőoktatási szakképzésre, 59-en pedig osztatlan mesterképzésre jelentkeztek első helyen. Szintén az első helyes jelentkezések alapján 4624-en jelöltek meg állami ösztöndíjas képzéseket.

A jelentkezők szakválasztása alapján az első három helyen mesterképzések állnak az elsőhelyes jelentkezéseket figyelembe véve (függetlenül a finanszírozási formától és a munkarendtől). Első helyen a vezetés és szervezés mesterképzés szerepel, ezt a mérnökinformatikus és a gépészmérnöki mesterképzés követi.

Kapcsolódó dosszié: TÁMOP 2.1.2 program információk