Január végén blokklánc konferenciát rendeznek Budapesten

2018. január 25. csütörtök, 12:49 • www.mti.hu
Január 30-án a rendezik az eddigi legnagyobb blokklánc (blockchain) konferenciát, a Blockchain Budapestet a Budapesti Kongresszusi Központban - közölték a szervező MyMusic Kft. szerdán az MTI-vel. A blokkláncról, azaz az egyebek mellett a bitcoin mögött álló technológiáról szóló rendezvényre mintegy ezer vállalati döntéshozót várnak. Nekik mutatják be, hogyan lehet komoly versenyelőnyre szert tenni az új technológia bevezetésével.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Mint írták, a magyar informatikusok ott vannak a blockchainfejlesztések élvonalában, sőt már több magyar fejlesztésű kriptovaluta is befektetőket keres. A Blockchain Budapest főszervezője szerint több mint száz olyan blockchainalapú rendszer működik a világban, amelyet részben vagy egészben magyar fejlesztők hoztak létre.
    
A blokklánc minden eddig ismert rendszernél megbízhatóbb a sokszereplős folyamatok nyilvántartásában és vezérlésében, ellenáll a külső beavatkozásoknak. A korábbi technológiáknál sokkal magasabb szintű titkosítást, beavatkozásmentességet garantál, a rendszerben kezelt adatok illetéktelenül sem a jelenben, sem visszamenőleg nem módosíthatók. 
    
Az eddigi fejlesztések alapján az új technológia öt területen biztosan felforgatja az eddigi munkameneteket, játékszabályokat, sőt akár az egész üzleti modellt is - írták. Ezek a pénz és pénzügyi termékek piaca, a beszállítói láncok nyomon követése az élemiszeripartól az autógyártásig, a politikai választások lebonyolítása, az ingatlan-nyilvántartás, és az egészségügy.