Így kereshet pénzt a jövőben a Google-lal

2013. augusztus 22. csütörtök, 09:48 • hirado.huGoogle, helpouts, Android, pénzkereset,
Valódi segítség valódi embereknek valós időben. Ez a Google új szolgáltatásának szlogenje: „Real help from real people in real time.” A diszkrét marketing-csendben bevezetett új Google szolgáltatás ezúttal nem virtuális személyeket, hanem valódi embereket akar összekötni, jelen időben. Érdemes lehet meghívó kódot szerezni.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Helpouts a Facebook mellett eleddig igen elhagyatott közösségi oldalnak számító Google+ videócsevegését akarja felhasználni. Első látásra az ötlet talán a legéletszerűbbnek tűnik az eddigi pluszos szolgáltatások közül.

A dolog lényege, hogy ha valamilyen szakmai segítségre van szüksége a felhasználónak, akkor a Google + oldalon videócsevejben kérhet tanácsot a szolgáltatásban regisztrált szakemberektől. Egyelőre még csak néhány szakmában, köztük az otthon és kert, számítógép, elektronika, egészség, fitnesz, divat, szépség, valamint a főzés témában kezdik a szakemberek begyűjtését, de vélhetően ez a kör csak bővülni fog.

Ilyen szolgáltatások már régóta léteznek a weben, de nyilván egyik sem ér el annyi potenciális ügyfelet, mint a Google. A Helpouts működni fog asztali számítógépen, Androidon és iOS-en.

A hírek szerint a keresőóriás 20 százalékos jutalékot kér a részvételért, s az igénybevevőknek 100 százalékos pénz-visszatérítési garanciát vállal. A reménybeli vállalkozók ezen a címen kérhetnek meghívó kódot.