Így fektetnek az informatikába a bankok

2013. augusztus 6. kedd, 09:07 • portfolio.hubankok, fejlesztés, informatika, mobilalkalmazás,
A legnagyobb amerikai pénzintézetek várhatóan összesen 73,8 milliárd dollárt költenek majd szoftver és hardver fejlesztésekre, valamint informatikai szolgáltatásokra - derül ki a Technology Business Research kutatásából. Ez 2013-hoz lépest 2 százalékos növekedésnek felel meg. A költségek egyre nagyobb része nem az infrastruktúra fenntartására, hanem a fejlesztésekre megy el a bankoknál.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Ez azt is jelenti, hogy a vállalatok több pénzt fordítanak a többcsatornás bankolás és az adatkezelés fejlesztésére. A 201 megkérdezett pénzintézet átlagosan 1,5 millió dollárt fordít becslései szerint online és mobilbankolási projektekre, és közel 900 ezer dollárt egyéb önkiszolgáló technológiákra.

A kutatás eredményei szerint összességében 7 milliárd dollár megy el professzionális IT-szolgáltatásokra, 5,2 milliárd az infrastruktúra fenntartására, 4,6 milliárd üzleti alkalmazásokra, 4,1 milliárd az adatbázisokra. 3,8 milliárd dollárt költenek majd a rendszerek menedzsmentjére és 3,3 milliárdot üzleti intelligencia és elemzési megoldásokra.

"Bár a költségvetési keretek továbbra is csak kis mértékben nőnek, az IT-projektek finanszírozásának javulása magasabb szintre emelheti az ügyfélélményt" - mondta el Allan Krans, a kutatócég elemzője.