Így tüntessük el a lábnyomunkat az internetes regisztrációkból

2018. január 24. szerda, 08:08 • www.hirado.hu
Túl sok weboldalon nyitunk fiókot unalmunkban, vagy ha pillanatnyilag szükséges. Takarítsuk el a fölösleget. Van egy weboldal az AccountKiller, ami könnyen kezelhető takarítóeszközként szolgál. Az AccountKiller közvetlen linkeket és világos, könnyen érthető angolsággal fogalmazott útmutatókat tartalmaz a Facebook, a Twitter, a Google és több száz más webhely és szolgáltatás regisztrációjának egyszerű törléséhez.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

accountkiller


Átláthatóra szabták a meglehetősen puritán kinézetű szolgáltatást: ha simán lehet törölni a regisztrációt, akkor fehér, ha viszonylag nehéz, akkor szürke dobozban láthatók a linkek. A fekete doboz azt jelzi, hogy lehetetlen vagy nagyon nehéz szabadulni az adott weboldalról.

Előfordul, hogy egy szolgáltatás – ilyen például a Skype – nem engedi, hogy egyszerűen töröljük a fiókunkat. Esetében például csevegni kell az ügyintézéshez – ami viszont csak a fiókba bejelentkezés után érhető el.

Miért olyan nehéz a webhelyekről leiratkozni?

Leggyakrabban a szolgáltatók ügyfélmegtartási buzgósága miatt, mivel a hirdetésbevétel növelése-fenntartása miatt érdekükben áll minél több felhasználót kimutatni. Néha pedig csupán a fejlesztők gondatlanságán múlik a dolog.