Ez a torrent lesz a végső?

2014. december 10. szerda, 16:36 • www.hirado.hutorrent, The Pirate Bay
A legismertebb torrentoldal, a The Pirate Bay számítógépeit és szervereit foglalta le a svéd rendőrség. A vég kezdete vagy a kezdet vége? Paul Pintér, a svéd rendőrség koordinátora közölte, hogy rajta ütöttek egy szerver szobán Stockholmban. Az akció a portál jogsértő tevékenysége maitt történt. Pontosan nem tudták megmondani, hogy hány szervert és gépet foglaltak le. Tény, hogy egy darabig az oldal egyáltalán nem töltődött be, majd később csak egy hibaüzenet bukkant fel. Állítólag más torrent oldalakra is lesújtott a törvény, elérhetetlenné vált többek között a Zoink, a Torrageaz és az EZTV is.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Peter Sundle, a The Pirate Bay társalapítója és ex-szóvivője úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem bánja a peer-to-peer portál megsemmisítését, mert azt egyre inkább telezsúfolták hirdetésekkel és egyáltalán nem követték a technológia fejlődését.

Várhatóan a szokott rabló-pandúr harc fog kibontakozni, melyben a rendőrség újabb és újabb szervereket foglal le, a portál pedig majd a legváltozatosabb helyeken tűnik fel. Pillanatokra állítólag egy Costa Rica-i címen látták.
 
Kapcsolódó dosszié: Hitelesség az interneten