Értékelés alatt az ASP bevezetését támogató pályázat

2014. február 13. csütörtök, 19:16 • KIFÜKIFÜ, EKOP, KMOP 4.7.1., pályázat, NISZ, asp, EKOP 3.1.6.,
Az ASP szolgáltatások bevezetését támogató EKOP pályázat 2014. január 6-án zárult. A tavaly év végén elsőként elkészült internetes portál felület és motor felhasználói oktatásán 18 település munkatársai vettek részt. Nagy érdeklődés mellett zajlott le a KMOP 4.7.1. pályázat jelentkezési szakasza, amely az ASP szolgáltatás helyi bevezetésének támogatására biztosít forrást a nyertes települések számára. Azok a települések, amelyek a január 6-i határidőig beadott pályázatokban minden ASP szakrendszer bevezetését vállalták, összesen 14 millió forintra pályázhattak.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Az ASP központ egyes szolgáltatásainak kifejlesztése az EKOP 3.1.6. számú, a Közép-magyarországi régió településeit megcélzó projektben zajlik 2015 tavaszáig.  A KIFÜ vezette konzorcium elsőként a portálfelületet és az azt kiszolgáló motort szállította le. Az ingyenesen elérhető, korszerű és könnyen kezelhető internetes portál felület fejlesztését a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. végezte el, amely megkezdte a jövőbeni tartalomszerkesztők képzését.

Január végéig 18 település 34 delegált munkatársa vett részt a képzéseken és sikeresen elsajátította a portálmotor használatát, nincs tehát akadálya, hogy a következő időszakban e települések saját honlapjaikat már az önkormányzati ASP felületén valósítsák meg.Az idei év során ütemezetten válnak elérhetővé az ASP további szakrendszerei, így az adó, az ingatlanvagyon-kataszter, az ipar-kereskedelmi és gazdálkodási modulok, valamint a rendszer integráns részét képező iktatórendszer.Természetesen az ASP szolgáltatás portfóliójához azok a közép-magyarországi  települések is külön szolgáltatási díj fizetése nélkül csatlakozhatnak, amelyek nem indultak a pályázaton, vagy pályázatuk nem volt eredményes.

Kapcsolódó projektek: