Elindult az első hazai online mikroadományozási rendszer

2015. augusztus 13. csütörtök, 22:13 • www.orientpress.hu
Augusztus elején indult el az első hazai mikroadományozási rendszer a Magyar Máltai Szeretet­szolgálat, valamint vezető hazai internetes kereskedők összefogásával. A kampány indulását követő első pár nap során a vevők közel harmada döntött úgy, hogy fizetésénél felkerekíti a vásárlás összegét és ezzel segít a rászorulóknak. Mostantól a résztvevő webáruházak vevői fizetéskor egy kattintással felkerekíthetik a vásárlás összegét, mellyel egyedi karitatív programokat támogathatnak. A kezdeményezésben az Egész­ségbolt.hu és a Szépségbolt.hu vevői a Családok Átmeneti Otthonát támogathatják, a Groby.­hu vásárlói a Szeretetszolgálat ételosztási tevékenységét segíthetik, az Ebolt.hu felhasználói a mozgó orvosi rendelő fejlesztéséhez járulhatnak hozzá, a Jegy.hu vevői pedig hátrányos hely­zetűeket részvételét támogathatják kulturális- és sportprogramokon.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az Egészségbolt.hu és Szépségbolt.hu tapasztalatai rendkívül pozitívak: „A kampány indulását követő első pár nap során a vevők közel harmada döntött úgy, hogy fizetésénél felkerekíti a vásárlás összegét, és adományoz az általunk támogatott Családok Átmeneti Otthona számára” - mondta Jenei Péter a webáruházak vezetője.

A Máltai Szeretetszolgálat küldetéséből adódó feladatai mindig az emberről szólnak, és lehe­tőség szerint személyre szabott segítséget kínálnak. Nincsenek univerzális, mindenkinél alkal­mazható megoldások, a problémákra személyes, vagy legalábbis helyi válaszokat kell találni. A Kerekítsd fel! programot azért hozta létre Szeretetszolgálat, hogy a hazai online vá­sárlóknak a lehető legkönnyebb megoldást nyújthassa arra, hogy ha csupán néhány forinttal is, de hozzájárulhassanak konkrét jótékonysági programok megvalósításához. A megoldás egyszerű, és csupán néhány kattintást igénye a normál online vásárlás során. A kerekítés által létrejött adományokat a partnerek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület számára to­vábbítják, amely megvalósítja az előre meghatározott programokat.