Egyre több új szolgáltatás a Magyar Postánál

2015. augusztus 10. hétfő, 18:41 • www.orientpress.hu
A Magyar Posta tavaly megjelent, népszerű mobil alkalmazása új szolgáltatásokkal bővült. A Posta a Sziget Fesztivál ideje alatt egy új, a Sziget Fesztivál helyszíneit körbejáró geolokációs játékot is beépített az applikációba. A postakeresőben már megtalálhatók a Posta pénzügyi és biztosítási szolgáltatásai is, továbbá a csekkbefizető automatákra és a bankkártyás csekkbefizető helyszínekre is szűrhetnek a felhasználók. Szintén új funkció, hogy az applikáció segítségével azt is megtudhatják az ügyfelek, hogy abban a napszakban, amikor el szeretnék intézni postai ügyeiket, az általuk választott szolgáltatóhely mennyire leterhelt, ennek pontosságáról visszajelzést is küldhetnek a Posta részére.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A felhasználók részéről kiemelt igény volt, hogy a szűrési feltételek között helyet kapjanak a hosszított nyitva tartású és a szombati nyitva tartású posták is, így az applikáció frissített verziójában már ez is elérhető.

A díjkalkulátor funkcionalitása is bővült, melynek köszönhetően a korábbi belföldi termékek mellett már a nemzetközi levél és csomagküldemények költségei is megtekinthetőek.

Teljesen új funkcióként a Posta Biztosítón keresztül mostantól utasbiztosítást is köthetnek az ügyfelek.

A teljes alkalmazás (beleértve minden funkciót és a szórakoztató játékokat is) angol nyelven is elérhető.

Az applikáció sikerességét az is mutatja, hogy egyre többen veszik igénybe az applikáció segítségével a QR-kódos csekkbefizetési lehetőséget. Eddig több mint 150 000 csekket fizettek be így az ügyfelek csaknem 1,5 milliárd forint értékben.

A Magyar Posta 2015. január 1-jétől a sárga és fehér csekkeken (a teljes kitöltésű, gépi nyomtatású, minden információval, adattal ellátott csekkek esetében) a csekkelőállítók számára kötelezővé tette a postai QR-kód megjelenítését. A postai QR-kódos csekkbefizetés a postai iCsekk alkalmazáson keresztül történik és kártyás vásárlásnak minősül. A posta a tranzakcióért – hasonlóan a postákon és a csekkbefizető automatákon keresztül történő csekkbefizetéshez - nem számít fel díjat.