Egymilliárd forintos eszközfejlesztés indul a dunaújvárosi kórházban

2015. augusztus 11. kedd, 14:50 • www.mti.hu
Orvosi és ápolási eszközök beszerzését, valamint informatikai fejlesztést tartalmaz az a mintegy egymilliárd forintos fejlesztés, amelyet európai uniós források felhasználásával hajtanak végre a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban. Az intézmény hétfői közleménye szerint egy múlt heti kormányhatározat rendelkezik arról, hogy a kórház 978,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap TIOP-pályázatának megvalósítására. A támogatás 100 százalékig fedezi a projekt költségeit.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Közölték, hogy a pályázat célja: a korábbi műtőblokk-beruházásban nem érintett részlegeket 21. századi színvonalúra fejleszteni. 
    
A fejlesztés során új műszereket kap egyebek között a szemészet, a gyermekosztály, a fül-orr-gégészet, a gasztroenterológia, a sebészet, a radiológia, a nőgyógyászat és az urológia. A szülőszoba felszerelése is megújul.
    
A tervek szerint kicserélik a kórház több évtizede használt betegágyait, éjjeliszekrényeit, az ápolási munkát könnyítő betegmozgató készülékeket és egyéb eszközöket szereznek be.
    
A beruházás részeként informatikai fejlesztést is végrehajtanak: szerver- és hálózatfejlesztést végeznek, valamint az intézmény területén biztosítják a wifi-hozzáférést.