Deloitte Fast 50: top 10-ben a Játéknet.hu

A Deloitte idei Fast 50 versenyén a top 10-be egyetlen magyar vállalkozás, az e-kereskedelemmel foglalkozó Játéknet.hu Kft. került be - tájékoztatta a Deloitte csütörtökön az MTI-t. A versenyen évente rangsorolják Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát. A tájékoztatás szerint az idei listán a régió nyolc országa szerepel, Magyarországot a tavalyi évhez hasonlóan nyolc cég képviseli. A magyar vállalkozásoknak csütörtökön adták át az elismeréseket Budapesten.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Az ötvenes listán a Játéknet.hu Kft.-n kívül rajta van a Kilgray Fordítástechnológiai Kft., a Dolphio Consulting Kft., a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt., a Kishonti Kft., az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft., a BalaBit IT Kft. és az E-bola Média Kft.
    
 A Rising Stars - azaz a gyorsan feltörekvő, legalább három, de legfeljebb öt éve működő cégek - kategóriájában pedig a szoftverfejlesztő prezi.com Kft. szerepel.
    
 Az idei rangsorban Horvátország, Csehország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia vállalatai vannak jelen. Köztük 22 olyan vállalkozás, amely elsőként 2013-ban került a helyezettek közé. A ranglistán Lengyelország szerepel a legtöbb (22) céggel, ezt követi Magyarország (8 cég), majd Románia (6 cég) és Csehország (5 cég).

    Forrás: www.jateknet.hu

 A közlemény idézi Verbó Zoltánt, a Deloitte Technology Fast 50 programjának vezetőjét, aki elmondta: "az idei ranglista vállalatainak tevékenysége a régió üzleti közösségének rugalmasságáról, kreativitásáról és találékonyságáról tanúskodik. (...) Magyarország számára különösen jó hír, hogy a hazai tulajdonú technológiai vállalkozások továbbra is jól szerepelnek a régiós versenyben, köszönhetően a magyar szakértelemnek és a kiváló ötleteknek".

 A 2013-as Közép-európai Deloitte Technology Fast 50 ranglista élére az elmúlt öt év alatt elért 5729 százalékos árbevétel-növekedésével egy román internetes repülőjegy-értékesítő cég, a Vola.ro került, csakúgy, mint az előző két évben is - olvasható a közleményben.