Betiltja a Facebook a kriptovaluta-hirdetéseket, a bitcoinét is

2018. február 1. csütörtök, 12:00 • www.hirado.hu
Bejelentette kedden a Facebook, hogy új stratégiája szerint gyakorlatilag megtiltja minden felületén a kriptovaluta-reklámokat. Az óriásvállalat közleményében azt írta, hogy a hirdetéseknek biztonságosnak kell lenniük. A megtévesztésnek és a félrevezető reklámoknak nincs helyük a Facebookon. Új közléspolitikájuk megtiltja minden reklámozónak, még azoknak is, amelyek törvényesen működnek, hogy a Facebookon ismertetőjükben a bitcoinhoz hasonló kriptovalutákat, bináris pénzügyi lehetőségeket terjesszenek.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Facebook úgy tekint ezekre a pénzügyi termékekre és szolgáltatásokra, mint amelyek gyakran összefüggésbe hozhatók megtévesztő és csalfa hirdetési gyakorlattal.

A közlemény szerint a cég azt szeretné, hogy “az emberek nyugodtan, a becsapás félelme nélkül fedezzenek fel új termékeket és szolgáltatásokat, gyűjtsenek róluk ismereteket a Facebookon”. Új stratégiájuk része annak a törekvésnek, hogy “sikeresebben leleplezzék a csalókat és a megtévesztő reklámgyakorlatokat” – derült ki a nyilvánosságra hozott dokumentumból.

A stratégia végrehajtásának minden oldalukon érvényt szereznek, beleértve a Facebookot, az Audience Network-öt és az Instagramot – írták.