Az Európai Bizottság vizsgálja a reklámadót

2014. június 13. péntek, 13:45 • www.hirado.huEurópai Bizottság, reklámadó, vizsgálat,
A brüsszeli testületet aggasztja, hogy az új adó milyen hatással lehet a média szabadságára Magyarországon, egyelőre azonban nem tudni, tesz-e bármilyen lépést az ügyben az Európai Bizottság - mondta Ryan Heath, a digitális területért felelős uniós biztos, Neelie Kroes szóvivője. Az Európai Bizottság vizsgálja a reklámadóról a héten elfogadott jogszabály tartalmát, de egyelőre korai volna eldönteni, tehet-e vagy tesz-e majd Brüsszel bármilyen lépést a kérdésben - közölte pénteken Ryan Heath, a digitális területért felelős uniós biztos, Neelie Kroes szóvivője.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Heath világossá tette, nem tudja megerősíteni, hogy a bizottság bárkitől kapott volna írásos panaszt az új adónemmel kapcsolatosan, ám az kijelenthető, hogy a brüsszeli testületet aggasztja, hogy az új adó milyen hatással lehet a média szabadságára Magyarországon.

Csütörtökön a főleg jelentős európai lapkiadókat tömörítő Európai Kiadók Tanácsa és a Kereskedelmi Televíziók Szövetsége is jelezte, hogy kifogásolja az új adót, és panaszával az uniós intézményekhez fordul.