Az Ericsson vezető egyesült királyságbeli médiaszolgáltatót vásárolt fel – A BBC is a cég technológiáját használja majd

2014. május 20. kedd, 14:54 • www.ivsz.huEricsson, Red Bee, Média,
Az Ericsson lezárta a Red Bee Media, az Egyesült Királyság egyik vezető médiaszolgáltatójának felvásárlását. A vállalatot a Creative Broadcast Services Holdings értékesítette. Az Ericsson 2013. július 1-jén jelentette be a Red Bee Media felvásárlására irányuló szándékát, az Egyesült Királyság versenytanácsa pedig 2014. március 27-én hivatalosan is jóváhagyását adta az ügyletre. Az Ericsson a Red Bee felvásárlása révén az Egyesült Királyság legnagyobb műsorszolgáltatóival és műsorszóróival működhet együtt, mint többek között a BBC, a BSkyB, a BT Sport, a Canal Digital, a Channel 4, az Everything Everywhere, UKTV, a UPC és a Virgin Media.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Ezen felül az Ericsson 1500 magasan képzett alkalmazottal is gazdagabb lett, illetve számos médiaszolgáltatási és üzemeltetési létesítményre is szert tett az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Ausztráliában. Mindez tovább erősíti az Ericsson műsorszórási szolgáltatás üzletágát, amelyet a vállalat 2007-ben indított útjára, amikor aláírta műsorszórási szolgáltatásokra vonatkozó első üzleti megállapodását a C More(korábban Canal+) vállalattal a skandináv térségben.

Magnus Mandersson, az Ericsson ügyvezető alelnöke és a globális szolgáltatások üzleti egység vezetője az ügylet kapcsán kijelentette: „Meggyőződésünk, hogy ez az üzlet, és az általa csatlakozó új kollégák segítségünkre lesznek abban, hogy egy következő szintre emeljük műsorszórási szolgáltatásainkat és kiterjesszük globális jelenlétünket. Jelenleg több mint 5000 alkalmazottal rendelkezünk az Egyesült Királyságban, akik közel egyharmada a műsorszórási szolgáltatások területén dolgozik. Ennek eredményeképpen az Egyesült Királyság az Ericsson fő globális médiaközpontjává vált az üzletágban.”

Az év minden napján, a világ minden kontinensén emberek milliói nézik az Ericsson által előkészített, menedzselt és sugárzott televízió-műsorokat. Az Ericsson jelentős múlttal rendelkezik a globális televízió- és médiapiacon, és úttörő szerepet játszott a videotömörítési technológiák terén, amelyek lehetővé teszik a digitális televízióadások digitalizálását világszerte, és hozzájárulnak az új ügyfélélményt jelentő technológiákhoz – mint a HDTV, a TV Anywhere és az UHDTV. Az Ericsson a tartalomszolgáltatók, műsorszórók és televíziótársaságok partnere kíván lenni abban, hogy fogyasztóik bármilyen eszközön, bárhol és bármikor megfelelő video-élményben részesüljenek. Ez jelenleg az egyik legfontosabb igény ezen a piacon. Az Ericsson nemrég, a Media Vision 2020 keretében ismertette a jövő televíziózására vonatkozó elképzelését.