Az ipar fejlődésének kulcsa a digitalizáció

2017. december 7. csütörtök, 08:51 • www.kormany.hu
Az ipar folyamatos fejlődésének kulcsa a szektor digitális átalakulásában van, ami az Ipar 4.0 Iparfejlesztési Stratégiával összhangban valósulhat meg eredményesen – mondta Lepsényi István a Digitális Jólét Fórum tizennyolcadik ülésén. A gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár hozzátette: az Ipar 4.0 célja az ágazat intelligens eszközökre épülő digitalizációs átalakítása, amely az ipar minőségi megújításához és a vállalatok versenyképességének javításához vezet.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A fenntartható gazdaság-növekedési pálya alapvető feltétele a kkv szektor digitális átmenetre való felkészítése és a nemzetközi értékláncokba való bekapcsolódása, ami az exportképességük növekedésére is pozitív hatással van – jelentette ki az államtitkár. A magyar vállalkozásoknak magasabb hozzáadott értékű és feldolgozottsági fokú termékeket kell előállítaniuk, csak így kapcsolódhatnak be érdemben a nemzetközi cégek beszállítói hálózataiba - tette hozzá.Forrás: NGM

Lepsényi István hangsúlyozta, a hazai kkv-k technológiai fejlesztése és a digitális munkaerő utánpótlásának biztosítása jó alapot teremt új befektetők hazánkba vonzásához. Az államtitkár elmondta: az Iparfejlesztési Stratégia szoros összhangban van a Digitális Jólét Program intézkedéseivel, a kormány célja az innováció-vezérelt gazdaság megteremtése a hazai digitalizált gyártás erősítésével párhuzamosan. A kutatás-fejlesztésben is előre kell lépnie a hazai cégeknek, nagyobb hangsúlyt kell az innovációra fordítaniuk, csak így biztosíthatják a magas szintű ipari termelés feltételeit – emelte ki az államtitkár.