A One Direction tagjai befolyásosabbak a brit kormányfőnél a Twitteren

2013. november 4. hétfő, 18:20 • www.mti.huOne Direction, David Cameron, Twitter,
David Cameron miniszterelnököt is megelőzve a One Direction fiúbanda tagjai bizonyultak a legbefolyásosabbnak egy brit Twitter-felhasználókat elemző felmérésben. A közösségi háló elemzésével foglalkozó londoni PeerIndex listáján a brit X-Faktor 2010-es szériájából ismert és rövid fennállása óta többek között az MTV-díjátadón, valamint a Brit Awardson is elismert együttes tagjai közül Lyan Payne végzett az élen. Az őt szorosan követő többi négy tag mögött Ed Sheeran zenész, dalszerző szerezte meg a hatodik helyet, David Cameron csak a hetedik, egyben az első politikus a listán.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Az első tízbe bekerült még Piers Morgan újságíró, televíziós személyiség, Caitlin Moran nőjogi aktivista, szerző, a The Times újságírója, valamint Ricky Gervais színész, komikus. 
   
 A PeerIndex által harmadik alkalommal készült felmérése 150 millió ember több mint 10 milliárd Twitter-üzenetét vizsgálta, nemcsak mennyiségileg, hanem népszerűségük szerint is. Az értékelés során a hírességek bejegyzései által generált üzenetváltások számán kívül megfigyelték, hányszor hivatkoztak egy adott bejegyzésre, valamint azokat hányszor osztották meg újra.
    
 A kutatást végző cég alapítója, Azeem Azhar megjegyezte, hogy a One Directionnek ugyan több mint 10 millió követője van, a miniszterelnöknek pedig csak alig félmillió, Cameron bejegyzéseit nap mint nap a világ vezető lapjainak újságírói és a nemzetközi politika élszereplői lesik.    
    
 A konzervatív Cameron fő politikai ellenfelének számító munkáspárti vezér, Ed Miliband csak 29. lett a listán.