A Szentendrei-sziget lakóinak segít a tahitótfalui kormányablak

2015. augusztus 27. csütörtök, 09:40 • www.orientpress.hu
Csak az elmúlt félévben közel kétmillió állampolgár kereste fel a kormányablakokat. Az ügyfél elégedettségi kérdőívet kitöltők pedig 90 százalékban professzionálisnak értékelték a szolgáltatásokat - mondta el Palich Etelka helyettes államtitkár szerdán a Pest megyei Tahitótfaluban, ahol új kormányablakot adott át. Ez az új ügyfélközpont nagy segítséget jelent majd a Szentendrei-sziget településeinek - tette hozzá.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az átadóünnepségen Palich Etelka, a Miniszterelnökség területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkára elmondta: az elmúlt félévben közel kétmillió állampolgár kereste fel a kormányablakokat, az ügyfél elégedettségi kérdőíveket kitöltők pedig 90 százalékban elégedettek voltak a szolgáltatásokkal. A munkatársak hozzáállását és az ügyeik elintézését professzionálisként értékelték. Ez visszaigazolása törekvéseiknek, hiszen a kormányablakok kialakításakor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az ügyfelek minél jobb kiszolgálásban részesüljenek - mondta. Ehhez azonban szükséges, hogy a kormányablakban dolgozók is minél jobb körülmények között végezhessék munkájukat – mutatott rá Palich Etelka, hozzáfűzve: az ügyfelek elégedettsége a kormányhivatalok munkáján túl a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) képzéseinek és a vezetők iránymutatásainak köszönhető.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott kiemelte, elsősorban a járásszékhelyeken épülnek kormányablakok, azonban Tahitótfalun a tapasztalatok indokolták az ügyintézési pont kialakítását. „Az élet írta felül a szabályt, hiszen a környék, de legfőképpen a Szentendrei-sziget lakóinak az érdeke, hogy átkelve a Dunán, ne kelljen tovább utazniuk Szentendrére, hanem itt a híd lábánál, helyben intézhessék el ügyeiket”. 

Hadházy Sándor országgyűlési képviselő köszönetet mondott minden érintettnek az ügyfélközpont létrehozásért. 'A kormány célja az volt, hogy közelebb vigye a közigazgatást az emberekhez, ügyeik intézésekor megkímélje őket a hosszas utazásoktól' – emlékeztetett, hozzátéve: a régióban a 11-es főút kiemelten terhelt, így a nagy forgalom miatt is fontos ez az új hivatal.

Sajtos Sándor, Tahitótfalu polgármestere a köszönet szavai mellett felidézte, hogy települése nem csak az épület megvásárlásával, hanem a környezet komfortosabbá tételével is segítette a beruházást. Parkoló- és gyalogátkelőhely létrehozásával, forgalomszabályozással, az útburkolat és a közeli posta felújításával is hozzájárult a kormányablak kényelmes működéséhez, amely közel 20 ezer ember életét fogja megkönnyíteni. A település vezetője egyben felhívta a figyelmet a Szentendrei-sziget új gátszakaszának elkészültére, mely árvíz idején nemcsak a szigeten lakóknak biztosítja lakhelyük hídon való biztonságos megközelítését, de a kormányablakba való eljutásukat is lehetővé teszi.