A nyári turizmus főszereplője az OTP SZÉP kártya

2015. augusztus 4. kedd, 08:28 • www.orientpress.hu
Több, mint 14 milliárd forint áramlott az OTP SZÉP kártyákról a turizmusba az első két nyári hónap alatt. Ez mintegy 12 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. Miután a feltöltések összege is jelentősen emelkedett tavaly júniushoz és júliushoz képest, így az OTP SZÉP kártya az idei nyári szezonban is főszerepet kaphat. Az OTP SZÉP kártyabirtokosok több mint 36 milliárd forintnyi juttatást használt fel eddig 2015-ben. Ennek mintegy 40 százalékát, vagyis 14 milliárd forintot csak az utóbbi két hónapban. Az OTP Csoport várakozásai szerint az idei évben az összes nyári költés meghaladja majd a tavalyi 20 milliárd forintos összeget, így, az OTP SZÉP kártya idén is a belföldi turizmus egyik legfontosabb bevételi forrása lehet.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Kuhárszki András, az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója szerint tudatos felhasználói szokásokat lehet felismerni: „Fontos és pozitív jelzés számunkra, hogy a juttatások felhasználása ilyen mértékben felpörög a nyári szezonban. Ez ugyanis azt üzeni számunkra, hogy a kártyabirtokosok döntő többsége tudatosan használja a kártyájára utalt összegeket, és a nyári hónapokban a családi kikapcsolódás költségeit tudja fizetni belőlük. Így bizonyítottnak látjuk, hogy az OTP SZÉP kártya betölti a neki szánt szerepet, mint a belföldi turizmus motorja. Hiszen ebből a többmilliárdnyi költésből részesedik a Balaton-parti hekksütöde éppúgy, mint a legnagyobb wellness szállodák, vagy éppen a fesztiválok.” 

Az utóbbi két évben augusztus számított a legkiemelkedőbb nyári hónapnak a juttatások felhasználása szempontjából. Ilyenkor ugyanis egyfelől sokan ekkor veszik meg SZÉP kártyájuk segítségével a fesztiválbelépőjüket, valamint ekkorra esik az egyetlen nyári hosszú hétvége, az augusztus 20-ai Nemzeti Ünnep. Az OTP Csoport arra számít, hogy kártyabirtokosai idén is kihasználják majd az utolsó nyári napokat, hogy pihenjenek és feltöltődjenek. A költségek fizetésére pedig náluk lesz majd az OTP SZÉP kártya.