A mesterséges intelligencia és a jog

2022. április 25. hétfő, 08:00
A mesterséges intelligencia alapjaiban változtatja meg a jogászi hivatást! Erre a tételmondatra építve kellett összemérniük érvelési tudományunkat jogász hallgatóknak a II. Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyen. A zsűri tagjai között az Infotér Egyesület szakértője, Kulcsár Sándor is részt vett.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán 2022. április 13-14-én megrendezésre került a II. Országos Miskolci Jogi Disputa Verseny.

A rendezvényen az ország minden részéről érkező, 30 jogászhallgató mérte össze érvelési és retorikai képességeit, a szervezők által előre meghatározott tételmondattal (A mesterséges intelligencia alapjaiban változtatja meg a jogászi hivatást) kapcsolatban. 

A versenyzők munkáját három fős szakmai szűri értékelte, a zsűri elnökeként Prof. Dr. Szabó Miklós, a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának professzora, tagjaként Kulcsár Sándor az Informatika a Társadalomért Egyesület szakértője, illetve Domokos Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára. 

A verseny szervezői dr. Halász Csenge tanársegéd, dr. Ritó Evelin tanársegéd és dr. Szilva-Orosz Flóra tudományos segédmunkatárs voltak.

Összességében egy kiemelkedő érdeklődés mellett lezajló szakmai rendezvény került megvalósításra, amely egyaránt szolgálta a joghallgatók és a hazai jogi karok közötti közösségépítést.

A verseny az Igazságügyi Minisztérium "Jogászképzés színvonalának emelését célzó programja" keretében valósult meg. A rendezvényt támogatta a Wolters Kluwer Kft., a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, és a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata.


HELYEZETTEK:

KONTRA kategória

I. helyezett

  • Bihary Csilla – Gódi Dávid – Sükösd Gergő (Pécsi Tudományegyetem)

II. helyezett

  • Lovász Lilla Adél – Filip Balázs János – Gál Péter Zoltán (Miskolci Egyetem)

III. helyezett

  • Barzó Lilla – Kruchió Adrienn – Kurusa Anna (Szegedi Tudományegyetem)

Legjobb KONTRA Különdíj

  • Kruchió Adrienn (Szegedi Tudományegyetem)

 

PRO kategória

I. helyezett

  • Mag Péter – Papp László – Pella Sebestyén Márk (Debreceni Egyetem)

II. helyezett

  • Balogh Márton – Oszvald Bálint – Jávorszki Hunor Bendegúz (Pécsi Tudományegyetem)

III. helyezett

  • Frész Lőrinc – Kerkovits Gergely – Lugosi Vilmos (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)

Legjobb PRO Különdíj

  • Kerkovits Gergely (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)