Szélessáv-fejlesztési koncepció

2011. augusztus 24. szerda, 11:41
A 2010 decemberében jóváhagyott Digitális Megújulás Cselekvési Terv szerint a távközlési infrastruktúra minden szintjén olyan áteresztőképességű szélessávú hálózatokra van szükség, amelyek az ország minden vállalkozása és háztartása számára biztosítják a teljes, korszerű szélessávú lefedettséget. A Szélessáv-fejlesztési koncepció a jelenlegi helyzet bemutatása mellett összefoglalja a célok eléréséhez szükséges szabályozási, közpolitikai és fejlesztéspolitikai intézkedéseket.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A cselekvési terv egyik fő célja a fejlett és biztonságos infrastruktúra megteremtése:
  • 2013-ra el kell érnünk a 100 százalékos alapszintű szélessávú lefedettséget minden magyarországi háztartásban és vállalkozásnál, minimum 2 Mbps le és 512 kbps feltöltési sebességgel.
  • 2014-re elő kell segítenünk további 1 millió új generációs hozzáférés (minimum 20 Mbps letöltés) lehetőségét, illetve az elérhető átlagos letöltési sebesség 10 Mbps-ra emelését.
A Szélessáv-fejlesztési koncepció a jelenlegi helyzet bemutatása mellett összefoglalja a fenti célok eléréséhez szükséges szabályozási, közpolitikai és fejlesztéspolitikai intézkedéseket.