ITB Club – Kiberbűnözés ma és holnap

2014. december 21. 10:50
A kiberbűnözés témájára fókuszáltak a novemberi ITB Club rendezvényen, ahol Mérő László és Makay Kálmán voltak a meghívott előadók. A kiberbűnözési módszerek fejlődése és a megfelelő védekezési módok mellett szó esett a téma pszichológiai oldaláról is, amely által számos érdekes és gondolatébresztő felvetést hallhattak a résztvevők.

IVSZ: nagyobb hangsúlyt kell helyezni a digitális oktatásra

2014. december 21. 07:23
Nagyobb hangsúlyt helyezne a digitális oktatásra a nemzeti digitális konzultáció keretében az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), hiszen az internet ismerete és a digitális tudás alapvető záloga Magyarország gazdasági versenyképességének - mondta Laufer Tamás, a szövetség elnöke Budapesten sajtótájékoztatón. Hozzátette: az internet ismerete és a digitális eszközök helyes és széles körű használata alapelvárás a munkavállalókkal szemben, hozzájárul a munkahelyek számának növeléséhez, a gazdasági eredmények javulásához. Az adóhatóságok digitális platformon kommunikálnak a vállalatokkal, a diákok iskolai felvételeinek 99 százaléka szintén elektronikus úton zajlik le - mutatott rá.

Útjára indul az internetes konzultáció

2014. december 19. 16:39
A kormány óriási lehetőségnek tartja az internetes konzultációt – hangzott el a Nemzeti Konzultáció Titkársága sajtótájékoztatóján, melyen Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő bejelentette: az InternetKon nevet viselő országos egyeztetésre 2015 tavaszán kerülhet sor. Széles körű szakmai megbeszélések után megkezdődnek az internetes konzultáció előkészületei – jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő. A kérdéssor publikálására 2015 márciusának és áprilisának közepe között kerül sor, addig a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt zajlik a kérdések összeállítása – tette hozzá a konzultáció lebonyolításában illetékes képviselő.

Pozitív tapasztalatokkal zárult a KIFÜ projektmenedzser képzése

2014. december 19. 09:38
Lezárult a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség projektmenedzser képzése. 200 államigazgatásban dolgozó vehetett részt a három napos oktatáson, ahol a KIFÜ szakemberei készítették fel őket a 2014-2020-as európai uniós pályázati ciklusra. A képzést mindenki sikerrel teljesítette. Az elégedettség 90% körül volt.

Mindenről sikerült az első nap megállapodni az EU-csúcson

2014. december 19. 08:10
Az eddigi szokással ellentétben már az első napon, csütörtökön sikerült minden napirendi kérdésben egyetértésre jutniuk az Európai Unió állam- illetve kormányfőinek, így az Európai Tanács ülése nem folytatódik pénteken - közölte a tanácskozást követően Donald Tusk, a testület elnöke. A lengyel politikus szerint a két legjelentősebb kihívásról, a befektetések beindításáról és a keleti szomszédság helyzetéről egyeztetett az Európai Tanács. Előbbivel összefüggésben megjegyezte, hogy a cél a beruházások beindítása, az ennek magjául szolgáló alapnak pedig jövő júniusig fel kell állnia, ám az Európai Beruházási Bank már jóval ez előtt, januárban elkezdi a projektek finanszírozását.

Egyre több cég vált vezetékesről internetes telefonálásra

2014. december 18. 16:54
Míg 2014 januárja és októbere között több mint 200 ezerrel csökkent a vezetékestelefon-vonalak száma Magyarországon, addig a VoIP-csatornák száma közel ennyivel növekedett ugyanebben az időszakban. Ennek folyományaképpen a két technológia közti különbség tíz hónap alatt több mint egymillióról mintegy 650 ezerre csökkent. Az üzleti szférában egyelőre még nagyobb a különbség, de itt is hasonló trend tapasztalható - írja közleményében az Internetet.hu portál.

A gyors merülés a legidegesítőbb

2014. december 18. 16:51
Az okostelefonnal rendelkezők 74 százalékának a legnagyobb problémát készülékeik akkumulátorainak rövid üzemideje okozza - derül ki az NRC piackutató legfrissebb felméréséből. Az MTI-hez szerdán eljuttatott reprezentatív online kutatás adatai szerint a 18-75 éves internetezők közel kétharmada használ okostelefont. Az arány a fiatalabb korosztálynál a legmagasabb, a 18-29 évesek 79 százaléka, a 30-39 évesek 71 százaléka, míg az 50 felettiek egyharmada rendelkezik internetezésre is alkalmas készülékkel.

Így változik felvételi eljárás

2014. december 18. 16:47
Emelkedik a felvételhez szükséges általános ponthatár, a tavalyi 16 szak mellett további 25 szakon határoztak meg magyar állami ösztöndíjasi követelményeket és csak elektronikusan lehet majd jelentkezni a 2015. évi felvételi eljárás során. A jelentkezéseket jövő február 15-éig lehet benyújtani. Maruzsa Zoltán, felsőoktatási helyettes államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón a jövő évi változásokat ismertetve kifejtette: kizárólag elektronikus eljárás keretében lehet majd felvételi kérelmet benyújtani, aminek oka, hogy egyre csökkent azok száma, akik a hagyományos papíralapú jelentkezést adtak be, és ez az arány tavaly már csak 3 százalék volt.

OBH: bevezetik az elektronikus eljárást a civil szervezetek nyilvántartási ügyeiben

2014. december 18. 09:12
Január 1-jétől bevezetik az elektronikus eljárást a civil szervezetek nyilvántartási ügyeiben - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szerdán az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint jövőre a civil nyilvántartási eljárásokban nemcsak lehetőség, hanem egyes szervezetekre nézve kötelező lesz a kérelmek elektronikus úton való előterjesztése. Így jövő január 1. után a civil szervezetek nyilvántartási eljárásai során a magánnyugdíjpénztár, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a hitelintézetek önkéntes betétbiztosítási és intézményvédelmi alapja, a köztestület, a kölcsönös biztosító egyesület, a hegyközség, a párt, az országos sportági szakszövetség és a szövetség a beadványokat kizárólag elektronikus úton nyújthatja be.

A szoftvergyártás húzhatja a magyar exportot

2014. december 18. 08:54
Az informatikai-távközlési szektor (IKT) hazánkban arányaiban erősebb, mint az EU átlag. Nem vitás, ez lehetne a gazdaság egyik kitörési pontja. A szoftverexport-piac méretének további növelésével a magyar gazdaság egészének külpiaci mutatóit lehetne javítani – hangzott el az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) mai, budapesti konferenciáján. Az IKT-szektor exportlehetőségeiről szóló rendezvényen – amelyen több mint 100 szakember, 50 hazai vállalkozástól vett részt –, Vityi Péter, az IVSZ alelnöke hangsúlyozta: a Központi Statisztikai Hivatal 2012-es adatai alapján az IKT iparág volt az egyetlen ágazat, amely a válság éveiben is fejlődni tudott, 4,5 százalékos növekedést produkálva.

összesen: 7074 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó