Célzott támadás éri a vállalkozások 12 százalékát

2014. július 25. 16:27
A Kaspersky Lab 27 országban közel 4000 IT vezetőt megkérdező idei felméréséből kiderül, hogy a célzott támadások száma évről évre emelkedik, és az incidensekben leginkább az üzleti szektor érintett. Az összes vállalkozás 12 százaléka számolt be célzott támadásról a megkérdezés időpontját megelőző egy évben 2013 áprilisától 2014 májusáig, ami észrevehető növekedés az ezt megelőző év folyamán kimutatható 9 százalékhoz képest. Globálisan a kormányzati és védelmi szektor szervezeteinek 18 százaléka jelentett legalább egy célzott támadást az elmúlt 12 hónapban. Ez az arány volt a legmagasabb az idei kutatásban, jelentősen meghaladta az összes üzleti szektor 12 százalékos átlagát.

Több mint kétszeres lett a Facebook nyeresége

2014. július 25. 12:51
Az idei második negyedévben 237 százalékkal nőtt éves alapon a Facebook nyeresége, elérve a 791 millió dollárt. A bevétele 61 százalékkal ugrott meg és 2,91 milliárd dollár lett. A bevétel már a kilencedik egymást követő negyedévben lett több a vártnál, ebben nagy szerepet játszik a jó reklámértékesítés. A Facebook reklámbevételeinek 62 százaléka már mobileszközökről származik. Az eMarketer piackutató szerint a táblagépek és okostelefonok hirdetési piaca az Egyesült Államokban idén fontosabb lesz, mint az újságoké, a hetilapoké és a rádióké.

Szuperszámítástechnika a felsőoktatásban

2014. július 25. 12:44
Kevesen tudják, de még a Forma 1 történetében is fontos szerepet játszanak a szuperszámítógépek. A szupergyors gépeket első sorban az áramlásdinamikai modellezés területén vetik be. A Forma 1-es csapatok már régóta használnak sokprocesszoros szuperszámítógépeket az áramlástani modellezéshez, azaz a CFD elvégzéséhez. A tesztek során számítások milliárdjait végzik el a számítógépek, amelyek a versenypályán mozgó jármű körül áramló levegőt szimulálják. Az eljárás révén előre jelezhetővé válik a legapróbb változás is, amelyet az alkatrész megváltoztatása eredményez a leszorító, és a húzóerő alakulásában. És az is tesztelhető, hogy a szerkezeti átalakításnak milyen kihatása van az autó sebességére és irányíthatóságára.

Hacker támadta meg az Európai Központi Bankot

2014. július 24. 22:47
Hackertámadás érte az Európai Központi Bankot (EKB), érzékeny adatok nem kerültek veszélybe - közölte csütörtökön a frankfurti intézmény. A támadók az EKB honlapját kiszolgáló egyik adatbázis biztonsági védelmén hatoltak át, és az EKB rendezvényeire jelentkező személyek e-mailcímét és egyéb elérhetőségeit tartalmazó listáról szereztek adatokat. A hackertámadásra azután derült fény, hogy egy névtelen üzenet érkezett az EKB-hez, amelyben pénzt követeltek a megszerzett adatokért cserébe - áll a közleményben.

Hepatitis kampány a közösségi médiában

2014. július 24. 22:40
Immáron tizedik éve rendezik meg szerte a világon a hepatitis világnapját július 28-án. A kampány célja felhívni a figyelmet a fertőző májgyulladásra, a betegség kiváltó okaira, és ami talán a legfontosabb: a megelőzési lehetőségekre. A WHO ebben az évben a közösségi média csatornáin keresztül tervezi népszerűsíteni a prevenció fontosságát. A „Ne sárgulj be!” című, hepatitis megelőzési program keretein belül Magyarország is csatlakozik a július 28-i, nemzetközi akcióhoz.

Wetzel: eddig több mint 650 ezer állampolgársági kérelem érkezett

2014. július 24. 22:29
Eddig több mint 650 ezer magyar állampolgársági kérelem érkezett és már mintegy 600 ezren le is tették az állampolgársági esküt - mondta Wetzel Tamás nemzetpolitikai helyettes államtitkár csütörtökön Tusnádfürdőn. Jelezte: az ősszel elkezdődik az állampolgársághoz kapcsolódó jogrendszer teljes körű áttekintése, ami a jövő év végére zárulhat le. A jogrendszer áttekintése kiterjed arra, hogy milyen jogosultságokkal jár az állampolgárság, valamint a személy- és lakcímnyilvántartásra, az anyakönyvezésre.

A kormány döntött a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap idei felhasználásáról

2014. július 24. 11:45
A Kutatási és Technológiai Innovációs Alap terhére idén 12 milliárd 75 millió forint értékben lehet pályázatokat meghirdetni, ebből az idei kifizetés 2,6 milliárd forint lehet - az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. A kiírások legnagyobb tétele a Versenyképességi/Kiválósági Szerződések (VKSZ) körébe tartozik, 7,2 milliárd forintos kerettel. A VKSZ három - egyenlő összegű, egyenként 2,4 milliárd forintos - alprogramra oszlik. Ezek a következők: az egészségipari, az energetikai, valamint az irányítástechnikai alprogramok. Idén mindháromra 800-800 millió forintot lehet kifizetni.

KEKKH: zavartalanul működik az elektronikus anyakönyvi nyilvántartás

2014. július 24. 11:42
Telefonos támogatóközpont segítségével és kisebb programhibák folyamatos javítása mellett zavartalanul működik a július 1-jén bevezetett elektronikus anyakönyvi nyilvántartási rendszer – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Közigazgatási Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) elnöke. Vetési Iván az elmúlt hetek tapasztalatairól szólva közölte: a 75 ügytípust és hat nyilvántartást kezelni képes rendszerben eddig százezer eseményt vagy anyakönyvi változást rögzítettek, és mintegy 27 ezer anyakönyvi kivonatot nyomtattak ki.

Üzemeltető: nem veszélyes a Bubi kártyaolvasója

2014. július 24. 11:36
A rendszer üzemeltetője közleményben cáfolja, hogy problémás lenne a Mol Bubi állomások bankkártya-elfogadása. 'A megalapozatlan és szakmaiatlan híresztelésekkel szemben a MOL Bubi dokkoló-állomásai bankkártyás kölcsönzést érintő, az érzékeny adatokra veszélyt jelentő hibával nem rendelkeznek' - írja a T-Systems. A dokkoló-állomásokba szerelt POS-terminálok (VeriFone Artema Modular) közel tíz éve vannak forgalomban és világszerte több mint százezer darabot adtak el belőlük. Minden hatályos nemzetközi kártyatársasági és bankbiztonsági előírásnak megfelelnek.

Jelentős változások az előző voksoláshoz képest

2014. július 24. 11:35
Az október 12-ei önkormányzati választáson több változás is lesz a korábbiakhoz képest. A legfontosabb változás, hogy míg 2010-ben négy évre választottunk helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket, októberben már öt évre választjuk meg őket. Így 'eltolódik' az országgyűlési választáshoz képest az önkormányzati. A parlamenti választásokat továbbra is négyévente tartják, az önkormányzati választásokat pedig - az európai parlamenti választással egy évben -, ötévente.

összesen: 6418 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó