Elengedhetetlen a helyes korhatár-besorolás betartása

2014. október 1. 17:53
Adatszolgáltatás elmulasztása, téves korhatár-besorolás és vélelmezhetően jogsértő termékmegjelenítés miatt is szabott ki bírságot, illetve indított eljárást az NMHH Médiatanácsa a médiapiac szereplőinek ellenőrzését követően, keddi ülésén. A kábítószer-fogyasztás helytelen megjelenítése és bemutatása miatt az Éjjel-nappal Budapest című műsort közzétevő RTL Klubra jelentős pénzbírságot róttak ki. A Médiatanács az RTL Klubon futó Éjjel-nappal Budapest című sorozat hat epizódjával kapcsolatban állapított meg törvénysértést. A médiaszolgáltató tévesen a „12 éven aluliaknak nem ajánlott” korhatár-kategóriába sorolt olyan tartalmú epizódokat, amelyeket helyesen csak a „16 éven aluliaknak nem ajánlott” kategóriában lehetett volna hozzáférhetővé tenni.

Új frekvenciákat kapcsol be a digitális gazdaság vérkeringésébe az NMHH

2014. október 1. 17:47
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szeptember 29-én kihirdette a pályázat útján sikeresen értékesített, szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciák használatára jogosult vállalatokat. A négy nyertes szolgáltató összesen 130,6 milliárd forintos összeget ajánlott a mobiladat-forgalomra még meg nem nyitott 800 és a 2600 MHz-es frekvenciasávok, valamint a 900 és 1800 MHz-es, még ki nem osztott frekvenciasávok hasznosításáért. A frekvenciák hasznosításának hatására a jövőben növekszik az internettel lefedett területek nagysága, emelkedik a mobilszolgáltatások színvonala, és fokozottabban érvényesülnek a szolgáltatások kialakításakor az előfizetők érdekei.

Startup körkérdés 5. – Mi lesz a startupok sorsa a pénzért cserébe?

2014. október 1. 14:03
A pénz nagy úr! – tartja a mondás és így van ez a startup-ok életében is. A befektetőktől kapott anyagi támogatásért cserébe sokszor kompromisszumot kell kötniük. Hogyan hat ez az innovációra? Elkerülhető, hogy a vállalkozások rabszolgákká váljanak? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe következő összeállításunkban.

Csepreghy: 40-50 ezer pályázat valósulhat meg a ciklusban

2014. október 1. 09:56
Nagyjából 40-50 ezer pályázatot lehet megvalósítani a 2014 és 2020-as uniós fejlesztési időszakban rendelkezésre álló forrásokból - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden Nyíregyházán. Csepreghy Nándor hozzátette: ez ugyan kevesebb, mint ez előző ciklusban, de így a kapott támogatást fókuszáltabban lehet felhasználni. Csepreghy Nándor, a Kavosz Zrt. kis- és közepes vállalkozások számára szervezett országos fórumsorozatának nyíregyházi állomásán előadásában jelezte, ez ugyan kevesebb, mint az előző uniós ciklusban megvalósított 63 ezer pályázat, de a most induló beruházási kiírások komplexebbek lesznek, a kapott támogatást pedig fókuszáltabban lehet felhasználni.

Mától működik az Igazságügyi Hivatal

2014. október 1. 09:52
A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalból való kiválással szerdán létrejön az Igazságügyi Hivatal, amely a többi között a jogi segítségnyújtással, az áldozatsegítéssel, a kárpótlással és egyes - nem büntetés-végrehajtással összefüggő - pártfogó felügyelettel kapcsolatos feladatokat lát el. Az erről szóló kormányrendelet szeptember 18-án jelent meg a Magyar Közlönyben és október 1-jével lépett hatályba. E szerint az Igazságügyi Hivatal feladatai közé tartozik továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalok szakigazgatási szerveiként működő fővárosi, megyei igazságügyi szolgálatok szakmai irányítása és egységes jogalkalmazásuk elősegítse.

Ahány ház, annyi mobil

2014. október 1. 00:48
Magyarországon az okostelefonok száma már 2013 végére meghaladta a hagyományos mobiltelefonok számát – a mobiltelefon-tulajdonosok 56 százaléka rendelkezett okostelefonnal, míg 46 százalékuk hagyományos telefonnal. Az eMAG 2013-as év végi Magyarországra érkezése óta csak ebben a kategóriában az eladások meghaladták a teljes értékesítés 22 százalékát. A teljes magyar piacot tekintve a GfK Magyarország adatai szerint az okostelefonok átlagos eladási ára 2014 január-júniusi időszakban 65 ezer forint körül alakult, ami 10 százalékos árcsökkenés 2013-hoz képest. A teljes értékesített mobiltelefon-mennyiség 60 százaléka okostelefon, ami értékben kifejezve közel 90 százalékkal egyenlő.

Kockázatos az új online átutalási szolgáltatás

2014. október 1. 00:45
Egy olyan új, online átutalási szolgáltatás jelentős kockázataira figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik félnek, egy szolgáltatónak. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) keddi közös közleményében kifejti: ezekben az esetekben a jegybank és a fogyasztóvédelmi hatóság szerint jelentős lehet az ügyféladatokkal való visszaélés kockázata. Az újfajta online átutalási szolgáltatás az internetes bankoláshoz kötődik ugyan, azonban magát a szolgáltatást nem az ügyfél számlavezetője, hanem egy attól - és a kereskedőtől is - eltérő harmadik fél (szolgáltató) nyújtja.

A duális képzésről egyeztettek a felsőoktatás képviselői

2014. szeptember 30. 16:59
Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár kezdeményezésére megtartották a Duális Képzési Tanács megalakulását előkészítő egyeztetést. A Duális Képzési Tanács 13 tagját – az oktatásért felelős miniszter javaslatára – a Miniszterelnök nevezi majd ki három évre. Két tagot az oktatásért felelős miniszter, két tagot a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter, egy tagot az agrárpolitikáért felelős miniszter, egy tagot az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter, három tagot a Magyar Rektori Konferencia, két tagot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, egy tagot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, és egy tagot a Magyar Mérnöki Kamara delegált. A miniszterelnöki kinevezést megelőzően a már delegált tagokat hívta egyeztetésre a felsőoktatásért felelős államtitkár.

Október 1-jétől 11800 a belföldi egyetemes tudakozó száma

2014. szeptember 30. 16:42
Ötjegyű lesz a hívószáma az országos belföldi egyetemes tudakozó szolgáltatásának 2014. október elsejétől: a jövőben a 11800-at kell hívni. Az eddig tudakozódásra használt 198-as számot tárcsázók figyelmét október elsejétől hangbemondással hívják fel a változásra. Október elsejétől új telefonszámon érhető el az országos belföldi egyetemes tudakozó. A szolgáltatást ettől az időponttól kezdve valamennyi magyarországi vezetékes- és mobiltelefon-előfizető a 11800-as hívószámon veheti igénybe. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2013 végén írt ki pályázatot az egyetemes tudakozó működtetésére, amelyen az összességében legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Invitel Távközlési Zrt. nyert.

Egymás alá ígérhetnek a mobilszolgáltatók

2014. szeptember 30. 16:27
Az NMHH elnöke szerint árversenyre késztetheti a szolgáltatókat, hogy egy újabb is belépett a piacra. Az újonnan értékesített frekvenciákat a napokban birtokba vehetik a szolgáltatók. Szélessávú frekvenciákat értékesített a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság. Karas Mónika elnök az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: az elsődleges céljuk nem az árbevétel volt, hanem az, hogy az ezer lélekszámúnál kisebb kistelepülések is hozzáférjenek a szolgáltatásokhoz. A pályázat alapárához képest mintegy 30 százalékkal több folyt be a költségvetésbe a szolgáltatók részéről. Az árakat emelte a többi között az, hogy a már meglévő szolgáltatók mellett egy negyedik is belépett a piacra – tette hozzá.

összesen: 6701 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó