Elektronikus képzési és távoktatási anyagok készültek közszolgálati tisztviselők továbbképzéséhez

2014. július 27. 22:26
Uniós támogatással a modern közigazgatás igényeinek és az EU felnőttképzési elvárásainak megfelelő közszolgálati tananyagok készültek el - mondta Princzinger Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézetének igazgatója pénteken Balatonföldváron sajtótájékoztatón. Az 560 millió forintos összköltségvetésű, másfél évig tartó program záró rendezvényét követő tájékoztatón az intézet vezetője beszámolt arról, hogy 35 tananyag készült el a közigazgatásban dolgozók elektronikus képzéséhez és távoktatásához, és tízezer kormánytisztviselő képzése is megtörtént.

Internetes naptár indul a világháborús hőstettekről

2014. július 27. 19:55
Az első világháború kitörésének 100. évfordulóján, hétfőn 'A Nagy Háború kisembereinek hőstettei' címmel elindítják a hősök naptárának internetes oldalát - közölte a Honvédelmi Minisztérium. Az új webes felület az első világháború eseményeit nem a hadmozdulatok vagy a nagy hadműveletek oldaláról próbálja bemutatni. Az oldal szerkesztőinek célja, hogy bemutassák azokat a mostanra feledésbe merült katonákat, akik 'példát mutattak helytállásból, bátorságból vagy néha az önfeláldozásig terjedő bajtársiasságból'.

Vandalizmus miatt megtiltották a Wikipedia szerkesztését az amerikai képviselőház gépeiről

2014. július 27. 19:48
A Wikipedia üzemeltetői megtiltották pénteken, hogy az amerikai képviselőház gépeiről szerkesszék az online enciklopédiát, miután a napokban a törvényhozáshoz köthető IP-címekről számos bejegyzést erősen kifogásolható tartalommal egészítettek ki. A congressedits nevű Twitter-mikroblog által követett változtatások egy részével politikusokat vagy cégeket akartak lejáratni a szabadon szerkeszthető enciklopédia oldalain. Egyes átírások azonban teljesen komolytalanok, azokat minden bizonnyal humornak szánták elkövetőik.

Atipikus oktatás – Online szabadegyetemek a gyakorlatban

2014. július 27. 12:30
A hagyományos klasszikus oktatás már a múlté. Az IKT eszközök fejlődése átalakította a régi iskolai rendszert. A fiatalok már egyre inkább az multimédiás tananyagok iránt érdeklődnek. Kifejődtek az online tananyagok, egyre népszerűbb az e-learning, és ma már mindenki számára nyitottak az online szabadegyetemek. Az atipikus oktatás korát éljük.

Pert indíthat az EU a Google ellen

2014. július 26. 12:43
Az Európai Unió adatvédelmi hatóságai akár bíróság elé is citálhatják a Google-t, mert nem tartják elfogadhatónak a kaliforniai internetes vállalatnak azt a gyakorlatát, hogy a személyes adatok törlésekor csak az európai oldalak eredményeit távolítja el. Július közepéig mintegy 91 ezer európai felhasználó kérte a Google-tól, hogy törölje személyes linkjeit a keresési eredményekből. A cég a kérések valamivel több mint a felét teljesítette - további mintegy 30 százalékot elutasított, az esetek 15 százalékában pedig további információt kért -, de csak az európai keresőoldalakon tárolt eredményeket távolította el.

Elektronikus ügyiratkezelés és munkaidő nyilvántartás a Földmérési és Távérzékelési Intézetben

2014. július 26. 12:06
A támogatásnak köszönhetően a rendelkezésre álló korszerű informatikai megoldások segítségével a Földmérési és Távérzékelési Intézet (a továbbiakban: Intézet) a hatályos jogszabályok által megfogalmazott célok megvalósítása érdekében a közfeladatot ellátó szerveknél alkalmazandó iratkezelési szoftverekkel szemben támasztott követelményeknek megfelelő, érvényes tanúsítvánnyal rendelkező elektronikus ügyiratkezelési rendszert vezetett be. Az elektronikus ügyiratkezelés mellett az Intézet belső munkafolyamatainak rögzítését, áttekinthetőbbé tételét és tervezhetőbbé válását szolgálja az elektronikus munkaidő nyilvántartó rendszer.

Célzott támadás éri a vállalkozások 12 százalékát

2014. július 25. 16:27
A Kaspersky Lab 27 országban közel 4000 IT vezetőt megkérdező idei felméréséből kiderül, hogy a célzott támadások száma évről évre emelkedik, és az incidensekben leginkább az üzleti szektor érintett. Az összes vállalkozás 12 százaléka számolt be célzott támadásról a megkérdezés időpontját megelőző egy évben 2013 áprilisától 2014 májusáig, ami észrevehető növekedés az ezt megelőző év folyamán kimutatható 9 százalékhoz képest. Globálisan a kormányzati és védelmi szektor szervezeteinek 18 százaléka jelentett legalább egy célzott támadást az elmúlt 12 hónapban. Ez az arány volt a legmagasabb az idei kutatásban, jelentősen meghaladta az összes üzleti szektor 12 százalékos átlagát.

Több mint kétszeres lett a Facebook nyeresége

2014. július 25. 12:51
Az idei második negyedévben 237 százalékkal nőtt éves alapon a Facebook nyeresége, elérve a 791 millió dollárt. A bevétele 61 százalékkal ugrott meg és 2,91 milliárd dollár lett. A bevétel már a kilencedik egymást követő negyedévben lett több a vártnál, ebben nagy szerepet játszik a jó reklámértékesítés. A Facebook reklámbevételeinek 62 százaléka már mobileszközökről származik. Az eMarketer piackutató szerint a táblagépek és okostelefonok hirdetési piaca az Egyesült Államokban idén fontosabb lesz, mint az újságoké, a hetilapoké és a rádióké.

Szuperszámítástechnika a felsőoktatásban

2014. július 25. 12:44
Kevesen tudják, de még a Forma 1 történetében is fontos szerepet játszanak a szuperszámítógépek. A szupergyors gépeket első sorban az áramlásdinamikai modellezés területén vetik be. A Forma 1-es csapatok már régóta használnak sokprocesszoros szuperszámítógépeket az áramlástani modellezéshez, azaz a CFD elvégzéséhez. A tesztek során számítások milliárdjait végzik el a számítógépek, amelyek a versenypályán mozgó jármű körül áramló levegőt szimulálják. Az eljárás révén előre jelezhetővé válik a legapróbb változás is, amelyet az alkatrész megváltoztatása eredményez a leszorító, és a húzóerő alakulásában. És az is tesztelhető, hogy a szerkezeti átalakításnak milyen kihatása van az autó sebességére és irányíthatóságára.

Hacker támadta meg az Európai Központi Bankot

2014. július 24. 22:47
Hackertámadás érte az Európai Központi Bankot (EKB), érzékeny adatok nem kerültek veszélybe - közölte csütörtökön a frankfurti intézmény. A támadók az EKB honlapját kiszolgáló egyik adatbázis biztonsági védelmén hatoltak át, és az EKB rendezvényeire jelentkező személyek e-mailcímét és egyéb elérhetőségeit tartalmazó listáról szereztek adatokat. A hackertámadásra azután derült fény, hogy egy névtelen üzenet érkezett az EKB-hez, amelyben pénzt követeltek a megszerzett adatokért cserébe - áll a közleményben.

összesen: 6424 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó