Orbán: Ebben a formában nem lehet bevezetni az internetadót

2014. október 31. 12:10
A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban. A kormányfő indoklásul azt mondta: azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert kialakult "egy félelmeket előhívő vízió", amely kezelhetetlenné teszi a vitát, vagyis "a vita félrecsúszott", "nincs meg a közös alap"; hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni - mert "a távközlés áthúzódik az internetre" -, ráadásul ezt is a szolgáltatóknak kellett volna fizetniük.

Péterfalvi: sértheti az információszabadságot az internetadó

2014. október 31. 07:35
Csorbulhat az állampolgárok közérdekű adatokhoz való hozzáférésének joga az internetadó bevezetésével – mondta el a Rádió Orientnek Péterfalvi Attila. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke leszögezte, az internet-hozzáférést inkább fejleszteni kellene, hiszen az e-közigazgatás vagy a tanulás alapfeltétele is a világháló széles körű használata. „Legfontosabb cél, hogy az információszabadság ne sérüljön vagy szűküljön egy ilyen adó bevezetése következtében” - hívta fel a figyelmet Péterfalvi Attila, hozzátéve, hogy egy jogállamban az állampolgárok a közérdekű adatokon keresztül képesek közvetlenül ellenőrizni az állam működését.

40 kistelepülésen lett elektronikus postai ügyintézés

2014. október 31. 07:31
A Magyar Posta 40 kistelepülésen alakított ki Agora Pontot és tette elérhetővé az elektronikus ügyintézést a helyi lakosságnak, vállalkozásoknak. Az Európai Unió 499 millió forint támogatásával megvalósított projekt 2012-ben indult és az idén fejeződött be. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a projektzáró sajtótájékoztatón hangoztatta: a posta történetében új fejezetet nyitottak, a társaság több olyan feladatot kapott, amelynek megvalósítása az ügyfelek, az állam és a cég érdekeit szolgálja.

Így kell védekezni – mondják a guruk

2014. október 31. 07:26
Ők ezeket a biztonsági intézkedéseket használják kommunikációjuk – emailjeik, azonnali üzeneteik, okostelefonjuk és internetezésük – védelmében. A Kaspersky szakemberei külön telefont és laptopot használnak, amikor utaznak, nem vitatnak meg bizalmas témákat anélkül, hogy megbizonyosodnának róla: a beszélgetés mindkét oldalon megfelelően védett, és mindig figyelnek maguk körül a gyanús viselkedésekre. Íme a biztonsági listájuk:

NMHH: A DIGI bekapcsolódik a hazai mobiladat- és hangforgalom digitális vérkeringésébe

2014. október 31. 07:01
A DIGI Kft. átvette a hang- és adatátvitelre is alkalmas frekvenciák használatához és hálózatok üzemeltetéséhez szükséges rádióengedélyt, miután október 16-án aláírta a céggel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a hatósági szerződést. Az NMHH sikeres frekvenciapályázatán a három inkumbens szolgáltató - a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone - mellett a DIGI is sikeresen pályázott az „F” Csomagra, és 10 milliárd forintért az 1800 MHz-es frekvenciasávban szerzett 5 MHz-es párosított alapblokkot (2x5MHz). Az NMHH október 16-án kötötte meg a DIGI-vel az elnyert csomaghoz kapcsolódó hatósági szerződést.

Ma zajlik a Cyber Europe 2014

2014. október 30. 17:14
Ma tartják Európa eddigi legátfogóbb számítógépes biztonsági gyakorlatát 29 ország mintegy 200 szervezetének és 400 szakemberének részvételével - derül ki az Európai Bizottság közleményéből. Az Európai Unió Hálózat- és Információbiztonsági Ügynöksége (ENISA) által szervezett Cyber Europe 2014 elnevezésű, egész napos szimulációs gyakorlaton a résztvevők azt tesztelhetik, hogy mennyire készültek fel a kibernetikai támadások elhárítására. A gyakorlaton köz-, illetve magánszférában tevékenykedő szakértők, többek között számítástechnikai biztonsági ügynökségek, hálózatbiztonsági vészhelyzeteket elhárító nemzeti csoportok, minisztériumok, távközlési vállalatok, energiaszolgáltatók, pénzügyi intézmények és internetszolgáltatók valósághű, nagy léptékű "kiberbiztonsági" helyzetekben tesztelik eljárásmódjaikat és képességeiket.

Okostelefonon a parkolás GPS-alapú díjfizetése

2014. október 30. 16:58
Okostelefonra optimalizálta a műholdas helymeghatározáson (GPS) is alapuló parkolási díjfizetési rendszert az Auto Securit Zrt. - jelentette be Varga László, a cég vezérigazgatója az applikációt bemutató szerdai sajtótájékoztatón, Budapesten. A gépjárművédelmi szolgáltató társaság vezetője kifejtette: a magyar fejlesztésű mobilszolgáltatás gombnyomásra parkolást intéz, sofőrt azonosít, segít megtalálni a gépkocsit vagy autópálya matricát vásárol. A vezérigazgató a mintegy 100 millió forintos fejlesztéssel 20 százalékos bevételnövekedésre számít, és arra, hogy a 6000 tagot számláló ügyfélkörük a másfélszeresére emelkedik. A zrt. maga végzi az eszközök forgalmazását és üzemeltetését, együttműködésben a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel.

Pénztárgép Szövetség: csak tartható határidőket érdemes kitűzni

2014. október 30. 12:29
Megalakult a Magyar Pénztárgép Szövetség, amelynek célja, hogy összefogja az iparági véleményeket, és folyamatos kapcsolattartással illetve szakmai javaslatok készítésével, véleményezéssel segítse a kormányzatot és a Nemzetgazdasági Minisztériumban működő pénztárgép-munkacsoportot. A Magyar Pénztárgép Szövetség szerint az online pénztárgéprendszer egyenlőséget teremt a cégek között, mert megszünteti az adóelkerülő vállalkozók eddigi versenyelőnyét. A Magyar Pénztárgép Szövetség elnöke szerint fontos, hogy az érintettek hasznosítsák a kiskereskedelmi online átállás tapasztalatait.

Lehangoló a Facebook eredménye

2014. október 30. 09:22
A keddi amerikai tőzsdezárás után ismertette harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit az internetes közösségi oldalt üzemeltető Facebook, a számadatok jók lettek, de a befektetők ennél többet várnak. A Facebook negyedéves nyeresége 806 millió dollár volt, részvényenként 30 cent, 3,2 milliárd dolláros bevétel mellett. Egy évvel ezelőtt 425 millió dolláros profit, részvényenként 17 centes nyereség és 2,02 milliárd dolláros negyedéves bevétel volt. A FactSet piackutató elemzői részvényenkénti 40 centes nyereséget és 3,12 milliárd dolláros bevételt vártak a 2014-es harmadik negyedévben. A Facebook közösségi oldal tagjainak száma elérte az 1,35 milliárdot, negyedéves alapon nagyjából 2,3 százalékkal, éves alapon 14 százalékkal nőtt a tagok száma.

MNO: Falvak internet nélkül?

2014. október 30. 09:18
Életveszélyes helyzetbe hozhatja az internetadó bevezetése az iparági kis- és középvállalkozásokat, amely miatt munkahelyeket is megszüntethetnek – erről számolt be lapunknak számos érintett. A kisebb településeken pedig akár az iskolák is nehéz helyzetbe kerülhetnek. Az MNO által megkeresett kisebb szolgáltatók közül a Győr környékén működő, öt főt foglalkoztató Vitech-Uno vezetője, Kuller István elmondta: működésük veszélybe kerülhet az internetadóval, pedig több településen csak ők tudják kiszolgálni az önkormányzati épületeket, így az iskolákat is.

összesen: 6839 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó