Varga Mihály a távközlési szolgáltatókkal egyeztetett

2014. október 24. 10:16
A távközlési adó kiterjesztését az internetes telefonszolgáltatásokra az indokolja, hogy nagyon sokan áttértek az adókötelezett hagyományos telefonszolgáltatások igénybevételéről az internetes telefonálásra – mondta Varga Mihály a szolgáltatók képviselőivel folytatott egyeztetésen. A miniszter által kezdeményezett megbeszélésre azt követően került sor, hogy napvilágot látott a szaktárca törvénymódosítási tervezete, amely tartalmazta a távközlési adó kiterjesztését. A miniszter a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy a internetforgalom után fizetendő távközlési adót a szolgáltatóknak kell befizetniük.

Rogán: a szolgáltatók nem háríthatják át az internetadót

2014. október 24. 10:10
Biztosan nem fogadja el a kormánytöbbség az internetadó tervét abban a formában, ahogy az a törvényjavaslatban szerepel, azt várhatóan különböző módosításokkal, például a felső korlát bevezetésével fogadhatják el - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az M1 Az Este című műsorában. Magánembereknél maximum havi néhány száz, céges előfizetéseknél pedig pár ezer forint lehet a határ - számol be a hirado.hu. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerdán az M1 Az Este című műsorában azt mondta: a távközlési adó kiterjesztése különböző módosításokkal elfogadható, mint például a felső korlát bevezetése. Kiemelte, hogy az adót a szolgáltatónak kell majd megfizetni.

Újabb frontot nyit a Google a kalózok ellen

2014. október 24. 10:07
Nem a 2012-ben megkezdett harc lett a végső: a keresőóriás folytatja a küzdelmet a kalózkodás ellen. Bár a Google már két éve meghirdette, hogy a kalóz oldalakat hátrasorolja, illetve eltünteti a keresőtalálatok közül, még meglehetősen gyakori, hogy a keresett könyv, dal, film találatának közvetlen közelében látható az adott tartalom warez változatát kínáló oldal címe is. Most a keresőcég a Public Policy Blogján tette közzé, hogy továbbfejlesztette a kalózkodás ellen használt keresési algoritmusát. Világszerte a jövő héten kezdik meg a DMCA szerinti bevezetését, ami reményeik szerint jelentősen rontja majd a jogellenes tartalmak helyezését.

Zuckerberg Kínában: a Facebook már itt van

2014. október 24. 10:04
A Facebook már itt van Kínában - jelentette ki Mark Zuckerberg Pekingben, utalva arra, hogy a cége kínai vállalatokat népszerűsít a külföldi piacokon. A neves Tsinghua Egyetemen tartott fórumán azonban a közösségi oldal blokkolásának kérdése közvetlenül nem került szóba, helyette csütörtöki sajtóbeszámolók azt emelik ki, hogy a Facebook társalapítója nagyjából fél órán át tudott kínaiul társalogni. Zuckerberg a fórumon kitért azok elől a megjegyzések elől, amelyek utaltak arra, hogy a közösségi oldal - hivatalosan - nem elérhető a kelet-ázsiai országban. Elmondta viszont, hogy a cég megvetette a lábát Kínában és arra törekszik, hogy a világ "Kínán kívüli része" kapcsolatot találjon ehhez az országhoz és vállalkozásaihoz.

Az INFOTÉR Egyesület internetadóval kapcsolatos állásfoglalása

2014. október 22. 20:43
Az Informatika a Társadalomért Egyesület “Az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló törvény 18. a távközlési adóról szóló 2012. évi LVI. törvény módosításáról” szóló részével kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki: Az internet használata, a digitális írástudók száma, az internetes gazdaság fejlettsége alapvetően befolyásolja hazánk versenyképességét. Az internet használatának megadóztatása hátrányosan érinti az egyre inkább internetre épülő világunkat, közvetlen és közvetett negatív hatásai számottevőek lehetnek. Az internetadó olyan kényszermegoldások alkalmazására késztetheti a lakosságot és a vállalkozásokat, amelyek visszavetik magát az internethasználatot, az elmúlt években elterjedt hatékony technológiákat, valamint a magas hozzáadott értékű szolgáltatások igénybevételét és így azok kiépülését.

mySec Talk az ITBN-en

2014. október 22. 17:21
Napjainkban egyre többet olvasni adatlopásokról, több millió kiszivárgott e-mail címről és jelszó adatbázisról. Tény, hogy az internetet egyre többen használják és egyre több dolgot intézünk ennek segítségével. A kérdés, hogy a technológia és a szakemberek hazai viszonylatban hol tartanak? Mennyire könnyű, vagy nehéz manapság rossz útra térni? Mennyire vagyunk biztonságban? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a legutóbbi mySec Talk, mely ezúttal az ITBN keretében került megrendezésre.

Kaspersky Lab: Ötből egy felhasználó lefedi a webkameráját

2014. október 22. 15:54
A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése szerint a felhasználók 21 százaléka letakarja a webkameráját, attól tartva, hogy a számítógépén keresztül kiberkémek figyelhetik meg. Bizonyos országokban ez az arány még magasabb: a kínai válaszadók 40 százaléka használja ezt a módszert, hogy megakadályozza a kémkedést. És a félelem valóban nem alaptalan, hiszen a webkamerák egyre gyakrabban válnak a kiberbűnözők eszközeivé. A kutatás kimutatta, a felhasználók közel negyede egyáltalán nincs tisztában vele, hogy megfigyelhető a webkameráján keresztül. Csupán a válaszadók 24 százaléka van teljesen tudatában a veszélynek, és vallja be, hogy nyugtalanítja a támadás lehetősége. Fontos megjegyezni, hogy a hekkerek célpontjában nem csak és kizárólag közszereplők állhatnak, bárki lehet potenciális áldozat.

Itt az első mobilplatformra készült tv-sorozat

2014. október 22. 15:48
Célzottan mobilplatformra készült az amerikai Chosen című filmsorozat, amely hazánkban elsőként a Telenor MyTV szolgáltatáson keresztül érhető el. Magyarországon is jól megfigyelhető a mobilos tartalomfogyasztás erősödése. A kifejezetten hordozató eszközökre (okostelefonok, táblagépek) forgatott, vérfagyasztó izgalmakat tartogató Chosen alaptörténetét mindössze egy ügyvéd, egy doboz, a dobozban lapuló fegyver és fénykép képezi. A történet szerint a látszólag véletlenszerűen kiválasztott ügyvéd feladata, hogy a dobozban rejlő fegyverrel megölje a fényképen szereplő idegent.

A Lufthansa eladja számítóközpontjait

2014. október 22. 15:45
A Lufthansa eladja az IBM-nek számítóközpontjait és feloszlatja informatikai részlegét - jelentette be a német légitársaság szerdán. A mintegy 1400 főt foglalkoztató számítóközpontokat a jövőben az IBM üzemelteti. A tárgyalások jelenlegi állása szerint az amerikai számítástechnikai konszern az összes alkalmazottat átveszi, és Budapesten és Kelsterbachban megmaradnak a számítóközpontok. Az informatikai részleg, a Lufthansa Systems többi 2800 dolgozóját a konszern egyéb részlegei veszik át. A számítóközpontokat illetően a Lufthansa hét évre szóló szolgáltatási megállapodást köt az IBM-mel, amelynek révén évente mintegy 70 millió euró megtakarításra számít.

Forgalomba állt a MÁV-START két új IC+ kocsija

2014. október 22. 08:24
Forgalomba állt a MÁV-START két saját fejlesztésű és gyártású IC+ kocsija, melyek 2014. október 22-étől kezdve az ország több térségében szállítják az utasokat. A vasúti járműgyártás újjáélesztése Magyarország újraiparosításának egyik motorja lehet - mondta Fónagy János államtitkár a forgalomba helyezés alkalmából tartott ünnepségen. A vasúttársaság szolnoki üzemében készült korszerű járművek légkondicionáltak, elektromos csatlakozókkal és wifivel, kamerákkal, GPS alapú utastájékoztatási rendszerrel felszereltek. A MÁV-START IC+ kocsijainak kifejlesztésével hosszú évek után éledt újra Magyarországon a vasúti személyszállító járműgyártás, ami a jövőben is sok embernek és számos hazai beszállítónak biztosíthat munkát.

összesen: 6804 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó