ITB Club – ITBEHAVIOUR PREMIER

2014. szeptember 19. 14:44
Megjelent az itbehaviour, az IT Business magazin lapcsaládjának legújabb tagja. A lapot az IT Business Club tagjai foghatták először kezükbe, hagyományos klub reggelijükön a Magyar Tudományos Akadémián. A premier mellett a klubon szó volt a viselkedés alapú pszichológiai elmélet stratégiaépítési szintre emeléséről és ennek gyakorlati megvalósításáról, illetve a külpiacra lépés gyakorlati tapasztalatairól.

Létrejön az Igazságügyi Hivatal

2014. szeptember 19. 11:54
A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalból való kiválással létrejön az Igazságügyi Hivatal, amely a többi között a jogi segítségnyújtással, az áldozatsegítéssel, a kárpótlással és egyes - nem büntetés-végrehajtással összefüggő - pártfogó felügyelettel kapcsolatos feladatokat lát el a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent és október 1-jén hatályba lépő kormányrendelet szerint. Az Igazságügyi Hivatal feladata továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalok szakigazgatási szerveiként működő fővárosi, megyei igazságügyi szolgálatok szakmai irányítása és egységes jogalkalmazásuk elősegítse.

A főváros már tervezi a Bubi bővítését

2014. szeptember 19. 11:39
Több mint egy hete lehet közbiciklivel közlekedni Budapesten, ha valaki megveszi az ehhez szükséges jegyet, bérletet. A bérlések száma a várakozásoknál is kedvezőbben alakul, a legnépszerűbb gyűjtőállomások a belvárosban, a Deák, a Kálvin és a Szent Gellért téren vannak – mondta a közszolgálati rádióban a BKK vezérigazgatója. Vitézy Dávid hangoztatta: a felhasználók 95 százaléka fél órán belül visszaviszi vagy lecseréli a biciklit. Így járnak a legjobban, hiszen csak a a jegy- vagy bérletárat kell fizetniük, használati díjat nem.

A valós gazdasági és társadalmi igényeket kell megjeleníteni a felsőoktatásban

2014. szeptember 19. 11:28
Tovább kell erősítenünk a műszaki, a természettudományos, a gazdasági és az agrár képzéseket: a vállalatoknak, egyetemeknek és a kutatóintézeteknek össze kell fogniuk az irányok és a fejlesztési területek meghatározásában – hangsúlyozta dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a Budapest Márka díj átadásán, ahol a Modulo buszcsalád hibrid hajtású prototípusát is bemutatták.

Lemond külgazdasági és külügyminiszteri megbízatásáról Navracsics Tibor

2014. szeptember 19. 11:20
Döntéséről pénteken tájékoztatta Áder Jánost, Magyarország köztársasági elnökét, valamint Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét. A mai napon Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter hivatalosan értesítette Áder Jánost, Magyarország köztársasági elnökét, valamint Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, hogy az október elsejei Európai Parlament előtti meghallgatásra történő eredményes felkészülése érdekében miniszteri megbízatásáról lemond.

Átadták az ország első 3D-s technológiával felszerelt általános iskolai oktató laboratóriumát Szombathelyen

2014. szeptember 18. 20:20
Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. anyagi támogatásával szerdán a Suli Művek Program részeként átadták az ország első 3D-s technológiával felszerelt általános iskolai oktató laboratórimát Szombathelyen, a Paragvári Utcai Általános Iskolában. Takács Balázs, az EPCOS Kft. ügyvezető igazgatója az átadó ünnepség után az MTI-nek elmondta: az EPCOS Kft., mint Szombathely egyik legnagyobb munkáltatója, az oktatás támogatására fókuszáló társadalmi felelősségvállalási programjának részeként száz százalékban finanszírozta a 3D-s oktatóterem felszerelésének költségeit. Hozzáfűzte: a speciális eszközök új dimenziókat nyitnak meg mind a természettudományok, mind a művészettörténet, a rajz, a történelem és az informatika általános iskolai oktatásában.

Orbán: tartós növekedés elé néz a magyar gazdaság

2014. szeptember 18. 20:12
A magyar gazdaság olyan szakaszba jutott, amikor nem átmeneti, hanem tartós növekedésről beszélhetünk, ami azt mutatja, a magyar gazdaság rátalált a helyes útra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Kecskeméten, az Univer Zrt. 3,5 milliárd forintos élelmiszer-ipari beruházásának átadásán. A magyar gazdaság az elmúlt fél évben majdnem 4 százalékkal bővült, ami önmagában is szép eredmény, különösen válság idején, de ennél fontosabb a tendencia - hangsúlyozta a kormányfő. Minden rendszer átalakításnak, különösen ha egyszerre alakítunk át politikát, társadalmat és gazdaságot, megvan az átállási költsége és megvan az időigénye - fogalmazott.

Százmillió forintos diagnosztikai fejlesztést adtak át a szolnoki Hetényi kórházban

2014. szeptember 18. 20:08
A berendezéseket összekapcsoló, informatikai háttérrel támogatott automata rendszert adtak át csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház központi laboratóriumában. A százmillió forint értékű fejlesztést az intézmény saját pénzügyi forrásából fedezték. Péter Lívia megbízott főigazgató az eseményen azzal indokolta a beruházás szükségességét, hogy az elmúlt években az orvostudományt támogató diagnosztikai szakmák jelentős fejlődésen mentek át, és a laboratóriumi vizsgálatok iránt megnövekedett igény kikényszerítette a fejlett technológia alkalmazását.

Csepreghy: a munkahelyteremtésre koncentrál a kormány

2014. szeptember 18. 17:53
A gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre koncentrál a kormány a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési időszak forrásainak felhasználásakor - jelentette ki a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten. Csepreghy Nándor elmondta: a 2020-ig Magyarországra érkező mintegy 34,5 milliárd euró uniós forrás 60 százalékát fogja a kormány gazdaságfejlesztésre és új munkahelyek létrehozására fordítani. Kérdésre válaszolva közölte: elsősorban az ország újraiparosításában részt vevő szektorok, az autóipar, az egészségipar és a technológiai tudásra alapozott iparágak lesznek a következő időszak kiemelt haszonélvezői.

Letöltési sebességével Magyarország már a 20 legjobb között

2014. szeptember 18. 17:35
Az Európai Unió átlagát jócskán meghaladva Magyarország a 20. leggyorsabb letöltési sebességgel rendelkező ország a világon. Februárban hazánk a 23,4 Mbps-mal még a 27. helyet foglalta el a rangsorban, szeptemberre pedig 33,2 Mpbs-os átlagos letöltési sebességgel hazánk hét helyet javítani tudott. A kelet-közép-európai régióban csupán Románia ért el jobb helyezést 55,7 Mbps-mal. A nagyvárosok listáján Budapest is nagyot lépett előre, a februári 80. helyről (28,9 Mbps) a 49.-re (40,9 Mbps) – adta hírül az Internetet.hu távközlésiár-összehasonlító portál.

összesen: 6655 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó