Telekom: szombattól 73 százalékosra nő a vállalat 4G lefedettsége

2014. október 20. 14:42
A Magyar Telekom 4G lefedettsége a jelenlegi 53-ról 73 százalékosra nő szombattól, miután használatba veszi a tenderen elnyert frekvenciákat - jelentette be Christopher Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken. Hozzátette, hogy 2015 végére 93 százalékos kültéri lefedettségű 4G hálózatot épít fel a mobilszolgáltató társaság. A Telekom 450 darab 4G bázisállomást kapcsol be pénteken éjféltől, és a technológia nyújtotta leggyorsabb, akár 150 megabit/secundum sebességet biztosít előfizetői számára. A Telekom a sajtótájékoztató keretében vette át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökétől, Karas Monikától a tenderen elnyert frekvenciák használatba vételéhez szükséges frekvenciakijelölést tartalmazó dokumentumot és rádióengedélyt.

Emelni kell a hallgatókkal szemben támasztott követelményeket

2014. október 20. 14:32
Nem a bolognai rendszer rossz, hanem a magyarországi megvalósítása - mondta Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a Professzorok Batthyány Köre által rendezett szombati budapesti konferencián. A tervek szerint 2020-ra a korosztály mintegy 30 százaléka jár majd felsőoktatási intézménybe. Németország a 40 százalékos arányt határozta meg célként, de már vannak olyan vélemények, hogy ez sok. Az államtitkár azt mondta: a felsőoktatásba bejutott hallgatók körében végzett kompetenciatesztek eredményei lesújtóak, emelni kell a hallgatókkal szemben támasztott követelményeket.

Dr. Bodó Attila Pál – Elektronikus ügyintézés, elektronikus iratkezelés jogszabályváltozás

2014. október 20. 11:52
Nagyon fontos tényező a jelenlegi dokumentum- és ügyiratkezelés számára, hogy az informatika és a jog végre közös nyelvet találjon. Ezt a folyamatot indította el az a 2014. július 1-jével hatályos új rendelet (KIM 27/2014.(IV.18.)sz.), melynek köszönhetően a közfeladatot ellátó szerveknek egyszerűbb lesz az elektronikus ügyintézés megvalósítása. Dr. Bodó Attila Pál, az EMMI főosztályvezető-helyettese a fenti jogszabály megszületésének körülményeiről, a rendelet hatásáról, és az ezzel kapcsolatos további teendőkről számolt be az Infotér által első ízben megrendezett Közigazgatás Képzés és Konferencián.

NAV tájékoztató az elektronikus vámfizetésről

2014. október 20. 08:17
A közösségi vámjog végrehajtásáról szóló, módosított 2003. évi CXXVI. törvény biztosítja az elektronikus üzenetküldés lehetőségét, ezért szükségessé vált az Elektronikus Banki Üzenetkezelő modul (továbbiakban: EBÜK) létrehozása, mely sikeresen megvalósult. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal alábbi tájékoztatója az új rendszert mutatja be. A közösségi vámjog végrehajtásáról szóló, módosított 2003. évi CXXVI. törvény 45. § (10) bekezdése szerint 'Amennyiben a hitelintézet és a vámhatóság között kötött megállapodás szerint a hitelintézet az ügyfél által a nála visszavonhatatlanul befizetett összegről elektronikus úton értesíti a vámhatóságot a közölt vámot, nem közösségi adókat és díjakat biztosítottnak kell tekinteni, és az áru kiadható'.

Hamarosan kormány elé kerül az intelligens szakosodási stratégia

2014. október 20. 08:10
Lezajlottak a társadalmi egyeztetések a kutatás-fejlesztések és innováció 2020-ig szóló fő irányainak kijelöléséről, ennek alapján készül a hamarosan kormány elé kerülő intelligens szakosodási stratégia - mondta el Pálinkás József az MTI-nek. A kormánybiztos emlékeztetett arra, hogy a stratégia kidolgozását az Európai Unió strukturális alapjaiból a következő években kutatás-fejlesztésre és innovációra fordítható, csaknem kétszeresére emelt, 700 milliárd forintos pályázati keret indokolja. A gazdasági növekedést elősegítő kutatások gyakorlati hasznosítása akkor gyorsulhat fel, ha az uniós országok régiónként számba veszik, miként lehetne az adott térségben meglévő szellemi kapacitásokat néhány kiemelt feladatra összpontosítani - tette hozzá.

Diákok tanítják az időseknek a nethasználatot

2014. október 20. 08:00
A Délután Alapítvány középiskolákkal karöltve működteti a programot, melynek során a diákok elvégezhetik a kötelező, közösségi önkéntes munkát, az idősebbek pedig megtanulják a számítógép rejtelmeit. Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és a Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium diákjai érdeklődő idős embereknek tanítják azt, amihez ők a legjobban értenek: az internet és a mobiltelefon használatot. Szirt Viktor, a Délután Alapítvány számítógépes oktatója a Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta: az alapítvány a lelki segély szolgálaton túl kiegészítő tevékenységként informatikai és nyelvtanfolyamokat is szerveznek.

Orbán: A munkahelyteremtés és a köznevelés megújítása a cél

2014. október 20. 07:58
Példátlannak, lefegyverzőnek, "már-már a politikai sci-fi világába tartozó" fantasztikus győzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP önkormányzati választási sikerét Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypárt önkormányzati választási kampányát értékelő vasárnapi rendezvényen, a budai Millenáris Parkban. A kormányfő arról is beszélt, hogy legkésőbb 2018-ra mindenkinek munkát kell adni, emellett a köznevelés megújítását is fő feladatnak nevezte. Jelezte egyúttal, hogy hétfőn várható a jövő évi költségvetési törvényjavaslat benyújtása. A kormányfő mintegy húszperces beszédében úgy fogalmazott: az elmúlt fél év eseményei - a három Fidesz-KDNP-s választási siker - "a jövő horizontján egy egészséges lelkű, sikeres nép képét állítják elénk".

Csak ki kellett találni!

2014. október 19. 16:13
Miután Kolumbusz felfedezte Amerikát (azaz nyugat felé hajózva eljutott az általa Ázsiának vélt földrészre), vendégül látták őt a nemesek és egyházi méltóságok. A vendégsereg az asztali beszélgetés közben megpróbálta Kolumbusz tettét lekicsinyellni, mondván: „Csak ki kellett találni.” A felfedező meg akarta leckéztetni a társaságot, így arra kérte őket, az asztalon lévő főtt tojásokból próbáljanak megállítani egyet a csúcsán. Természetesen senkinek sem sikerült. Ekkor Kolumbusz finoman megkocogtatott egy tojást, és a törött részén felállította. Ezután már csak egyszerűen kijelentette: „Nem nagy dolog, csak ki kellett találni.”

Okosotthonok miatt több a mobilelőfizetés

2014. október 18. 18:31
A világ mobilszolgáltatóit tömörítő szövetség legfrissebb felmérése szerint ma már több mobileszköz van használatban, mint ahányan a földön élnek. A világ mobilszolgáltatóit tömörítő szövetség legfrissebb felmérése szerint ma már több mobileszköz (hagyományos és okostelefon, valamint tablet) van használatban, mint ahányan a földön élnek. A szervezet szerint még van lehetőség a további piacbővülésre. A szövetség adatai szerint a mobilhasználat évente ötször gyorsabban növekszik, mint az emberi populáció.

Egyre többen használják a MÁV-os wifit

2014. október 18. 18:18
Egyre többen használják a MÁV ingyenes wifi szolgáltatását a vonatokon és a vasútállomásokon. A vasúttársaság szombati közleménye szerint már 770 vasúti kocsiban és a három budapesti fejpályaudvar mellett Debrecen, Keszthely, Zamárdi, Szeged állomáson érhető el az ingyenesen használható vezeték nélküli internetkapcsolat. A szolgáltatás 2013 tavaszi indulása óta már a nyolcmilliót is meghaladta a csatlakozások száma a MÁV-Start vonatain, az idén szeptemberben pedig az eddigi legtöbb havi kapcsolódást regisztrálta a vasúttársaság, mintegy 740 ezret. Az állomások wifiszolgáltatását ez év áprilisában indította el a vasúttársaság, naponta átlagosan kétezren élnek a lehetőséggel.

összesen: 6785 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó