Rendőrségi zsaroló program támadja a PC-ket és az Androidot

2014. augusztus 20. 09:42
A Kaspersky Lab fedezte fel a rejtett részét annak a rosszindulatú kampánynak, amely világszerte bevezette az androidos eszközökre készült Koler „rendőrségi” zsaroló programot 2014 áprilisában. Ez a rész egy böngésző alapú zsaroló programot (ransomware-t) és egy kihasználó eszközkészletet tartalmaz. 2014 július 23-a óta a kampány mobil komponensét már leállították: a vezérlő és parancs szerver elkezdett a rosszindulatú alkalmazást törlő „Uninstall” utasítást küldeni a megfertőzött mobil eszközöknek. Ugyanakkor a PC-kre írt többi rosszindulatú komponens – beleértve a kihasználó eszközkészletet – még mindig aktív.

Tizennégy millió forintból bővítette call centerét Egerben a Magyar Államkincstár

2014. augusztus 19. 12:58
A call center bővítése erősíti a szolgáltató államot, illeszkedik abba a folyamatba, melynek során 66 kormányablak, illetve számos állampapírt forgalmazó pont nyílt meg országszerte az utóbbi években - mondta a megnyitón Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára, hozzátéve: az egri bővítéssel találkozott a kormányzati és országgyűlési szándék a lakosság igényeivel. A több százezer ügyfelet kiszolgáló országos központ évente mintegy 2,5 millió telefonhívást bonyolít és 33 ezer e-mailes megkeresésre válaszol, egyebek mellett családtámogatási, energiaár-támogatási és értékpapír-forgalmazási ügyekben is segíti az embereket.

Félmillió ember biztonságát óvja a riasztási-rendszer

2014. augusztus 19. 12:29
Budapest és további három megye: Komárom-Esztergom, Zala és Heves területén is kiépítették a Monitoring és Lakossági Riasztó-rendszert (MoLaRi), mely a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek környezetében élő emberek biztonságát hivatott növelni – jelentette be Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató. Az eddig már hat megyében működő hálózat így összesen már félmillió ember életét teszi még biztonságosabbá - tette hozzá. Amennyiben veszélyes anyagok kerülnek a levegőbe, akkor a monitoring szondák azonnal észlelik és riasztják a katasztrófavédelmi központ 24 órás ügyeletét.

Az infokommunikáció hidalja át a generációk közötti szakadékot

2014. augusztus 19. 11:46
A technológia érzékelhetően segít az idősebbek életminőségének javításában. Már használnak szöveges kommunikációt gyermekeikkel és unokáikkal, sőt a videohívás egyre népszerűbb a korosabbak között is. Az Ericsson ConsumerLab új, Amerikában készült tanulmánya leírja, hogy azok az idősek, akik használják a kommunikációs technológiát, informáltabbnak és fiatalosabbnak érzik magukat, az életüket gazdagabbnak tartják, és szorosabb kapcsolatban vannak másokkal és közvetlen közösségeikkel. Röviden: jobb az életminőségük.

Startup körkérdések 1. – Kell-e smart money?

2014. augusztus 19. 10:47
Mi is a smart money? Miért erre van szüksége egy induló startup vállalkozásnak? Hogy gondolkodik minderről egy befektető, egy tanácsadó, az állami szférát képviselő vezető és a szakemberek? Az Infotér startup témával foglalkozó összeállításának első körkérdése következik!

Megindult az április 15. utáni fejlesztési számlák uniós kifizetése

2014. augusztus 19. 08:40
Az Európai Bizottság megindította az április 15. után benyújtott magyar fejlesztési számlák kifizetését, és bár az intézményrendszeri átalakítás brüsszeli vizsgálata még nem fejeződött be, a jelek szerint az EB rövid időn belül elfogadhatja azt, így hamarosan aláírható lesz a partnerségi megállapodás - közölte a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn. Csepreghy Nándor megerősítette a vs.hu értesülését, miszerint: "az elmúlt napokban összesen 25,8 milliárd forintnyi számlát egyenlített ki az EB".

Szuper-számítástechnika a hazai meteorológiában

2014. augusztus 18. 23:54
Az Országos Meteorológiai Intézet immáron három éve használja azt a szuperszámítógépet, melynek köszönhetően sokkal gyorsabb és pontosabb előrejelzéseket tudnak készíteni. Az időjárás alakulása iránti érdeklődés növekedésének egyik ékes példája, hogy míg az előrejelzések egykoron a hírműsorok részeit képezték, ma már önállóan jelennek meg a televíziók, rádiók, magazinok felületein. A háttérben az emberek biztonságérzete áll. Ki ne szeretné előre tudni, hogy másnap milyen időre számíthat vagy hogy a nyaralás alatt vajon esik-e az eső vagy sem. A meteorológiai előrejelzések egy részről kiszámíthatóbbá teszik életünket, a 2006-os tragédia bebizonyította, biztonsági szempontból is mennyire fontos, hogy az időjárási változásokra időben fel tudjunk készülni.

Magyarázatot vár Merkeltől a német ellenzék a hírszerzés körüli ügyekről

2014. augusztus 18. 15:45
Angela Merkel kancellárnak személyesen kell magyarázattal szolgálnia a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) körüli megfigyelési ügyekkel kapcsolatban - hangoztatták hétfőn a német parlamenti ellenzéki pártok képviselői azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, amelyek szerint a BND kémtevékenységet folytat Törökország ellen és lehallgatta Hillary Clinton volt, illetve John Kerry jelenlegi amerikai külügyminisztert. A kancellárnak sürgősen nyilatkoznia kell arról, hogy a kormány tudott-e a BND akcióiról - emelte ki Katrin Göring-Eckardt, a Zöldek parlamenti (Bundestag) frakcióvezetője a Passauer Neue Presse című lapnak adott interjúban.

Új kommunikációs felületeken tájékoztatja a tárca fogyasztókat

2014. augusztus 18. 11:33
A fogyasztók védelme a kormány számára az egyik legfontosabb kihívás és feladat – jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter abból az alkalomból, hogy országjárásba kezdett a tárca Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága. A 19 megye és a főváros hatósági vezetőivel való találkozás első állomása Nyíregyháza volt 2014. augusztus 14-én. A találkozón a miniszter tájékoztatta a résztvevőket, hogy a fogyasztóvédelem szakmai felügyelete a Nemzetgazdasági Minisztériumtól átkerült a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba, ahol Koszorús László Gáspárt kérte fel a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkári feladatkör ellátására.

Még el sem terjedt ez az eszköz, de már tiltanák

2014. augusztus 18. 11:26
Még el sem terjedt a világon a használata, a brit mozik máris betiltanák az okosszemüveget, attól tartva, hogy a Google Glass kalózkodásra is alkalmas. Az okosszemüveggel lehet fényképezni, videofelvételt készíteni, keresőprogramot használni, vagy a viselője bemondhatja a címet, ahová el akar jutni, és már látja is a lencsére kivetített térképet. De képes lefordítani egy idegen nyelvű szöveget, és persze megkönnyíti a közösségi portálokkal a gyors kommunikációt. Viselőjének ugyanis elég ránéznie valamire, és azt fényképként rögzítenie, s már meg is oszthatja a képet bárkivel.

összesen: 6516 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó