Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
37 találat a(z) "okosváros" cimkére.

Az okosvárosok is sokat tehetnek a levegőminőség javításáért

2019. február. 11. 10:00
A légszennyezettség csökkentése komoly kihívás elé állítja a nagyvárosokat. Léteznek azonban már ma is olyan települések, amelyek a legújabb technológiákat hívják segítségül a fenntarthatóbb működés érdekében.

Miért van szükség okosvárosokra?

2019. február. 06. 10:00
Sokan még mindig egyfajta futurisztikus látomásként tekintenek az intelligens technológia helyi bevezetésére. Ugyanakkor a növekvő népesség, a nem megfelelően kialakított közlekedési hálózat vagy a szélsőséges időjárás is egyre több helyen okoz problémákat.

Okosvárost épít a Google

2019. április. 03. 10:00
Az óriáscég terveiről már 2017-ben is lehetett hallani, bár részletekre akkor még nem derült fény. Mostanra azonban már többet lehet tudni arról, hogyan fog kinézni – és leginkább működni – a település.

Intelligens közvilágítási oszlopok: egy lépéssel közelebb a jövő városához

2018. október. 12. 09:00
Az okosvárosoknak új, innovatív megoldásokra van szükségük az épületekben, az autókban, az utakon és az utak mellett is. Íme, egy megvalósult budapesti projekt, amely megmutatja, hogy milyen többletszolgáltatásokra képes a jövő városa – például a közvilágítási oszlopokba épített digitális infrastruktúrának köszönhetően.

Miért gördülékenyebb az okosvárosokban az élet?

2018. november. 29. 08:50
A forgalomirányítás optimalizálása, a jól szervezett tömegközlekedés és a bárhol elérhető e-közigazgatás is fontos pillérei a jövő településeinek.

4G labortól az okosvárosokig

2018. május. 31. 06:15
Tavaly másfél év tervezés eredményeként született meg a Vodafone 4G labor az Óbudai Egyetem Híradástechnika Intézetében. A hallgatók a gyakorlati műhelyben szerzett tapasztalataikat nemrég egy okosvárosokról szóló versenyben is kamatoztathatták. Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmány Villamosmérnöki Karán működő 4G Labor felszereltsége mind hazai, mind nemzetközi szinten kiemelkedőnek számít, célja, hogy a leendő hálózati mérnököknek a munkaerőpiacon elengedhetetlen...

Okosmegoldások a fenntartható városfejlesztésben

2018. május. 16. 14:00
Az urbanizáció komoly feladatok elé állítja a városokat világszerte és Magyarországon is, a fejlesztésekben egyre fontosabb szerep jut a technológiai megoldásoknak. Egyre több az okos dolog körülöttünk – okosóra, okostelefon, okosotthon. Akkor miért ne lehetne okos a szűkebb vagy tágabb környezetünk, ahol élünk? Erre is keresték a választ a miskolci Smart City konferencia résztvevői.

Élénkítik az ingatlanpiacot az okosvárosprogramok

2018. június. 08. 14:00
Június elején Salgótarján és Paks polgármesterei megállapodást kötöttek arról, hogy együttműködve, egymás tapasztalataiból tanulva formálják át településeiket 21. századi Smart Cityvé. Az „okosváros”-megoldások fellendíthetik a helyi ingatlanpiacot is - írj a hirado.hu. A távolságok leszűkültek: ma már nagyon sok munkát lehet távolból végezni, és hamar el lehet jutni egyik településről a másikba. Sok szakmánál egyszerűen megszűnik a helyhez kötöttség. Így a jövő...

Úttörő munkát végez Moszkva az okosváros fejlesztésekben

2018. január. 18. 08:00
Az orosz fővárosban 2011 óta számos sikeres smart city projekt látott napvilágot, amelyek közül három közösségi platformot is érdemes kiemelni. Ralph Tkatchuk, a CIO.com tanácsadó munkatársa kanadai mérnökökkel együtt tavaly ősszel járt Moszkvában, hogy közelebbről is megnézzék, milyen eredményeik vannak a hat éve indított okosváros projekteknek. A szakértő kiemelte, hogy az orosz fővárosban számos sikeres innováció látható, amelyek támogatják a városi...

Energiagazdálkodási kutatási programot indított a Sagemcom és a Szegedi Tudományegyetem

2018. január. 04. 14:20
A Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) együttműködésben fejleszt smartcity és smartvillage technológiákat a Sagemcom Magyarország Kft. egy uniós támogatással indult 2,481 milliárd forintos projektben - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

összesen: 37 db | 10 db/oldal

1 2 3 4