Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
16 találat a(z) "Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság" cimkére.

Péterfalvi: legyen versenyelőny a tisztességes adatkezelés

2018. június. 11. 07:00
Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint az adatkezelésnek jogszerűnek, tisztességesnek és átláthatónak kell lennie. A GDPR az érintettek számára nagyobb átláthatóságot biztosít, ugyanakkor nem szigorítja az adatkezelők lehetőségeit.

Mikor korlátozható az információszabadság?

2018. február. 05. 10:02
A közigazgatási szervek működése és átláthatósága alaptörvényben rögzített alapjog, azok befolyásolás-mentes működése biztosítja az állami intézmények hatékony és eredményes működését. Hogy milyen esetekben korlátozhatóak a közérdekű adatok, arról Révész Balázst, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Audit és Információszabadság Főosztályának vezetőjét kérdeztük a Rádió Orienten.

Péterfalvi: az új parlament elé kell vinni az infotörvényt

2018. április. 23. 07:25
A május 7-én összeülő új parlament elé terjesztik a hazai infotörvény módosítását, hogy nemzeti szinten is megszülessenek azok a kiegészítő szabályozások, amelyek biztosítják az Európai Unió új adatvédelmi rendeletének magyarországi alkalmazását - ismertette a Rádió Orienten Péterfalvi Attila. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke nyomatékosította: az új uniós szabályozás május 25-én lép érvénybe.

Titkos információgyűjtés: több joga lehet az adatvédelmi hatóságnak

2017. szeptember. 28. 12:00
A jelenlegi utólagos kontroll mellett engedélyezési jogköre is lenne a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak a titkos információgyűjtések ellenőrzése felett, amennyiben az országgyűlés elfogadja az új törvénytervezetet – mondta a Rádió Orientnek Péterfalvi Attila elnök.

Ha nem nyúlnak a zsebükbe a vállalkozók, megteszi azt az adatvédelmi hatóság

2017. május. 31. 08:11
Haladéktalanul meg kell kezdeniük a felkészülést az egy év múlva hatályba lépő Európai Adatvédelmi Rendeletben (GDPR) foglaltak betartására a magyar vállalkozásoknak. Az új szemléletű szabályozás ugyanis számos terhet ró az adatkezelőkre és -feldolgozókra, illetve a bírságolási tételek is rendkívüli módon megemelkedtek.

Jövőre már be lehet jelenteni az adatvédelmi incidenst

2017. július. 19. 09:01
A jövő májusban életbe lépő egységes európai adatvédelmi rendelet egyik újdonsága, hogy bevezeti az adatvédelmi incidens intézményét. Ennek három típusa a belső nyilvántartás, a hatóság, valamint az érintett tájékoztatása – mondta a Rádió Orientnek Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. A 2018 májusában életbe lépő új egységes európai adatvédelmi rendelet jelentős terhet fog jelenteni a mikro-kis-és középvállalkozásoknak,...

Egységessé válik az európai adatvédelem

2016. április. 11. 07:33
Két év múlva lép életbe az egységes európai adatvédelmi rendelet, amely számos új feladatot ró a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságra. „Az új rendelethez harmonizálni kell az EU-tagállamok eljárási szabályait, ennek érdekében már most el kell kezdeni az együttműködést” – hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Péterfalvi Attila. Hozzátette: éppen ezért ez lesz a fő témája a májusban Budapesten megrendezésre kerülő európai adatvédelmi konferenciának.

Péterfalvi: anonim módon is lehessen közérdekű adatot igényelni

2015. július. 30. 13:26
Nem tartja szerencsésnek az infótörvény legújabb módosításának azon részét Péterfalvi Attila, amely elutasíthatja az anonim módon igényelt közérdekű adatok kiadását. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint meg kell adni a lehetőséget az adatok ilyen módú igénylésére is, amelyeket csak megalapozott indokkal lehet elutasítani – hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten, hozzátéve, hogy a törvénymódosítást kidolgozó bizottságnál...

12. Safer Internet Day 2015

2015. február. 20. 22:02
Világszerte mintegy 100 országban - így Magyarországon is – február második keddjén rendezték meg a Biztonságosabb Internet Napot. A fő cél idén sem változott: a szervezők hangsúlyos szerepet szántak annak, hogy felhívják a figyelmet a biztonságosabb internetezés fontosságára, illetve alapvető szabályaira. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére vállalatok és civil szervezetek fogtak össze az online tér felelős használatának ösztönzésére. Informatikai...

Az infotörvény szigorú alkalmazása védheti meg a személyes adatokat

2015. április. 25. 10:29
Elkerülhetetlen az adatvédelmi jogalkalmazás bizonyos fokú szigorodása az információs önrendelkezési jog biztosítása és a személyes adatok megfelelő védelme érdekében a digitalizált világban - állapította meg a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda az infotörvény jogalkalmazási gyakorlatának tapasztalatai alapján. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény, az "infotörvény" 2012 januári hatályba lépése óta a hatósági jogalkalmazás...

összesen: 16 db | 10 db/oldal

1 2