Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
15 találat a(z) "megfigyelés" cimkére.

Láthatatlanná válni a Nagy Testvér világában?

2019. május. 03. 12:00
Sokakat aggodalommal tölt el a mesterséges intelligencián alapuló megfigyelés terjedése. Már nem könnyű elbújni a tömegben, és a kormányok egyre több helyen képesek azonosítani az állampolgárokat. Belga diákok azonban egyfajta „láthatatlanná tévő köpenyt” fejlesztettek ki.

Robotok figyelik, hogy betegek-e a kínai óvodások

2019. június. 07. 12:00
Kínában nem ismeretlen az arcfelismerő technológia, az ország elöl jár az internet és más innováció nyújtotta megfigyelési lehetőségek kiaknázásában. Nem meglepő tehát, hogy a hatóságok májustól több mint 2000 óvodában a gyerekek egészségét ellenőrző robotokat állítottak munkába.

Biztonság és technológia – kéz a kézben – ITB Club

2019. július. 05. 00:19
Ha az informatikát és a biztonságot együtt emlegetik, akkor általában a számítógépes rendszereket fenyegető információbiztonsági veszélyek jutnak elsőként eszünkbe. Pedig a digitalizáció is itt komoly változásokat hozott. Erről beszélgettünk az előadókkal.

Többet tud rólunk, mint a szülőanyánk, mégsem szeretjük annyira – a Google mindent látó szeme

2018. október. 15. 13:00
A Facebook elbújhat mögötte, Youtube nincs nélküle, sőt talán mi magunk is csak félemberként lődörögnénk hiányában a digitális térben. Talán nem is sejtjük, hogy a keresőből kinőtt óriásvállalat milyen szinten szövődött bele a mindennapjainkba. Tudod, mennyi adatot táról rólad a Google? És azt, hogy mit?

Az elképzelhetetlen, zsigerig hatoló valósággá vált: Kínában elindult a társadalmi kreditrendszer, a tökéletes megfigyelés kora

2018. november. 30. 11:05
A Black Mirror rajongók csak legyintettek, a tech megszállottak mosolyogtak, a Nyugat hitetlenkedett, Kína eközben elindította a rendszert, ami minden állampolgárát megfigyelés alatt tartja. Már az első tesztidőszak vérfagyasztó eredményekkel szolgált.

Kiszivárgott: a Facebook látni akarja, ki van a közelünkben

2018. november. 09. 09:00
Ez nem holmi híresztelésből, hanem a közösségi portálnak az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalhoz beadott szabadalmából derült ki.

ITBN – mySec talk: Közösségi befolyásolás és függőség

2018. december. 03. 09:56
Kínában 2021-ben élesítik az AI alapú megfigyelésen nyugvó társadalmi kreditrendszert, míg a közösségi médiában elszórt adatmorzsákon át már most is figyel minket a Nagy Testvér. Itthon azonban mégis az alkoholizmust is felülmúló közösségi média függőség áll, amiről többek közt Zacher Gáborral beszélgettünk.

Illúzió minden titkosítás

2017. április. 25. 07:40
Hubert Csaba szerint nem adnak tökéletes megoldást a végponttól-végpontig titkosító alkalmazások. Meglátása szerint a különböző szolgálatok célja, hogy minél több embert és eszközt folyamatos ellenőrzés alatt tudjanak tartani, ezzel is csökkentve, megelőzve a lehetséges terrorista jellegű támadásokat. Ellenben a polgárok nem szeretnék, hogy megfelelő ellenőrzés, kontroll nélkül szabadon ismerhessék meg az online magánéletük minden részletét.

A nagy testvér mindent lát – vajon megfigyelnek munkahelyünkön?

2016. szeptember. 28. 09:09
A kamerák használata, valamint az e-mail levelezések ellenőrzése sok esetben a munkavállalók érdeke is lehet. A munkaadóknak tehát úgy kell kialakítaniuk az ellenőrzési rendszerüket, hogy az a munkavállaló számára is megérhető legyen és ne érezzék saját személyes szférájukat veszélyben – mondta a Rádió Orientnek Osztopáni Krisztián adatvédelmi szakértő.

A WikiLeaks újabb dokumentumokat közölt Angela Merkel állítólagos megfigyeléséről

2016. február. 23. 11:17
A WikiLeaks kiszivárogtató portál kedden közölt több dokumentumot, amelyeket állítása szerint az informatikai hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) készített Angela Merkel német kancellár megfigyelése révén. A portál közleménye alapján az anyagok között vannak úgynevezett TOP-SECRET/COMINT-GAMMA minősítésű dokumentumok. Ezek a "legmagasabb titkosítású iratok, amelyek valaha megjelentek a sajtóban" - áll a közleményben.

összesen: 15 db | 10 db/oldal

1 2