Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
74 találat a(z) "Kiberbűnözés" cimkére.

Milliárdos károkat okozhat a vállalatoknak a kiberbűnözés

2019. január. 28. 12:00
A globális kutatás szerint a cégek csupán 30 százaléka bízik az internet biztonságában.

Így védekezik a Microsoft a kiberbűnözők ellen

2018. május. 29. 07:00
A Microsoft az Office 365-ön blokkolni fogja a Flash, a Shockwave és a Silverlight vezérlések használatát. A Microsoft bejelentette, hogy azért szánták el magukat a korlátozásokra, mert a Flasht, a Shockwave-et és a Silverlightot a kiberbűnözők még mindig előszeretettel használják az Office felhasználók elleni kampányaikban – írja a Computerworld.

A GDPR-hez kapcsolódó ingyenes webinarokkal támadnak a kiberbűnözők

2018. június. 17. 08:00
Az év első negyedévében a Kaspersky Lab adathalászat elleni technológiái több mint 3,6 millió olyan oldallátogatást regisztráltak, amelyek hamis közösségi oldalakra vezettek.

Kedvezményes kuponokkal csábítanak a kiberbűnözők

2018. július. 30. 11:00
Mindannyiunk titkolt nyereségvágyát kihasználva online üzletek és tartalomszolgáltató portálok kedvezményes kuponjaival kecsegtetve igyekeznek kiberbűnözők egy új módszerrel megszerezni a felhasználók személyes adatait.

A kriptovalutás átverésekkel alaposan megszedték magukat a kiberbűnözők

2018. július. 11. 10:00
A kriptovaluták elterjedése nemcsak a befektetőket vonzza, hanem a kiberbűnözők is ezekkel kívánják növelni profitjukat.

Nyári "akciókkal" hajtanak a bankkártya-adatokra a kiberbűnözők

2018. július. 10. 11:00
A nyári szezonban megszaporodnak a felhasználókat, online vásárlókat célzó adathalász támadások. Míg egyes oldalak olcsó repülőjegyekkel kecsegtetnek, a csaló webáruházak gyanúsan alacsony áron kínálják a szezon slágertermékeit: ha ezeket megrendeljük, nemcsak a pénzünket bukjuk, hanem szinte minden esetben személyes- és bankkártya adatainkat is.

Ha elbukjuk a felkészülést, a bukásra készülünk fel

2018. január. 16. 19:29
Nem véletlen, hogy a Novell szakértői Benjamin Franklin idézetet illesztettek 2018-as informatikai előrejelzésük elé. Jobb felkészülni, mint megijedni: az előrejelzések szerint idén is rengeteg régi és új típusú informatikai fenyegetéssel kell szembenéznünk, a sebezhető szoftverektől kezdve a gépeinket rabszolgamunkára fogó kiberbűnözőkig. A Novell szakértői három kulcsfontosságú területre hívják fel a figyelmet.

Csúful járhatunk a neten „talált” zűrös programokkal

2018. január. 09. 08:00
Ma már nem csupán jogi és morális kérdés, hogy ne használjunk nem jogtiszta programot. A gépünk működőképességéről (is) van szó. Mert túl könnyen be lehet nyelni egy bányászó programot. Mikor túl gyorsan kell szerkeszteni, konvertálni egy fájlt, s nincs rá idő, hogy megbízható programot találjunk, akkor a leggyakoribb megoldás, az hogy az első interneten talált szabadon használható vagy hackelt verziót kipróbáljuk.

Az internetezők fele áldozattá válik Németországban

2018. február. 06. 08:06
A keddi Safer Internet Day (biztonságos internet napja) alkalmából az információtechnológiai biztonságért és a bűnmegelőzésért felelős hatóságok felkérésére készült a kutatás. Az internethasználók 41 százaléka esett már kiberbűnözés áldozatává egy reprezentatív felmérés szerint. A válaszolók közül szinte minden ötödik ember vallott arról, hogy a kibertámadás után saját maga oldotta meg a problémát. 24 százalékuk barátoktól vagy családtagoktól kért segítséget, 19...

Új stratégiával és fegyverkészlettel támadnak a kiberbűnözők

2018. április. 13. 09:14
A Kaspersky Lab negyedéves jelentése szerint megfigyelhető volt a kínai nyelvű kibercsapdák tevékenységének folyamatos növekedése. „Az év első három hónapjában számos új kiberfenyegetést észleltünk, különböző szintű fejlettséggel, de összességében a legelterjedtebb malware programokat használták. Ugyanakkor nem lehetett jelentős aktivitást látni a jól ismert kibercsapdák körében. Ez azt jelzi számunkra, hogy a kiberbűnözők áttervezik stratégiájukat és...

összesen: 74 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8