Modern városok - Két új oktatási csarnokkal bővül a pécsi egyetem műszaki kara

2018. május 17. csütörtök, 10:00 • www.mti.huPécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, PTE-MIK
Két, összesen mintegy 1500 négyzetméteres acélszerkezetű csarnokkal bővül a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE-MIK) - közölte a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a Modern városok program forrásaiból - mintegy 685 millió forintos beruházással - megvalósuló épületek várhatóan 2019 februárjában készülnek el. A kar Boszorkány úti telephelyén a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek - írták.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

Az utóbbi években a karon jelentősen megugró nemzetközi hallgatói létszámhoz és a műszaki tudományokkal szembeni elvárásokhoz igazodva építész- és gépészműhelyek épülnek - idézték a közleményben Medvegy Gabriella dékánt.
    
A kar vezetője hozzátette, hogy az épületek egyben építészeti kísérletek is. "Úgynevezett ismételhető primerszerkezettel, szerelt acélszelvényekből készülnek, fekete páncélzattal, az oktatást támogató nagy transzparensfelületekkel, átlátható, nem szeparálódó, multifunkcionális terekkel" - közölte Medvegy Gabriella.
    
Megfogalmazása szerint az épületek belső arculata "kortárs industrial design, tiszta színekkel, ipari anyagokkal, látszó gépészeti rendszerrel".