Mi lesz a hazai kisdiák, ha nagy lesz? Programfejlesztő

2017. május 19. péntek, 13:07 • www.hirado.hurobot, FIRST Championship, robotprogramozás
Robotokat programoznak, pedig a legtöbbjüknek még személyi igazolványa sincs. Két hete harmadik lett Amerikában egy magyar kisdiákokból álló csapat a First Lego League döntőjében. Több, mint tizenötezer fiatal utazott április 26. és 29. között St. Louisba, hogy részt vegyen a világ egyik legnagyobb tudományos versenyén.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A FIRST Championship névre keresztelt esemény robotprogramozási és természettudományos szekciójában hazai fiatalok is indultak. Magyarországot a TövisCsapat képviselte, Európa 920 versenyzője közül jutottak be a világ 108 legjobbja közé.

A döntőben, St. Louisban a harmadik helyet szerezték meg.

Az úgynevezett „korai érzékenyítés” az egyik legjobb módszer arra, hogy a jövő generációi élményalapú események keretében elsajátíthassák a programozáshoz szükséges gondolkodást és problémamegoldó képességet.

„A legjobb példa a korai érzékenyítésre az, hogy a résztvevő gyerekek jövőterveiben a színész és az üzletasszony mellett a szoftverfejlesztő szakma is szerepel – pontosan erre van szükség ahhoz, hogy a jövőben enyhülhessen az égető informatikushiány. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a programozás szépségeivel, tisztában legyenek vele, ez a pálya mennyire izgalmas és érdekes. Így később, a pályaválasztás során az informatikai szakmák is vonzó lehetőséget jelenthetnek számukra. Büszkén támogattuk az informatika iránt szenvedélyesen érdeklődő diákokból álló Töviscsapatot, és bízunk abban, hogy a példájuk inspiráló lesz mások számára is.” – mondta el Magyari Andrea az NNG-től.