Mekkora valójában az e-kereskedelem jelentősége?

2018. június 13. szerda, 11:00 • hirado.hukereskedelem, e-kereskedelem, kutatás
Ha a közeljövő tendenciáit akarjuk látni, vessünk egy pillantást az amerikai kereskedelem jelenének alakulására.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása
 Felhasználószámban és az elköltött pénz tekintetében egyaránt folyamatosan növekedett az elmúlt 20 évben a kiskereskedelmen belül az e-kereskedelem aránya.

Statista Digital Market Outlookja szerint mintegy 230 millió amerikai fog online vásárolni idén, s összesen 474 milliárd dollárt költenek el a virtuális térben.

Mi is jelent ez valójában? Elemzések szerint az online vásárlásnak az Egyesült Államok kiskereskedelmi értékesítésére gyakorolt hatása még mindig kisebb, mint azt hinnénk.

Infographic: The Rise of E-Commerce in the United States | Statista

Mint a bal felső sarokban a bevásárlókocsi (milliárd dollárban) mutatja, 2017 negyedik negyedévében az e-kereskedelem első ízben érte el az összes kiskereskedelmi értékesítés több mint 10% -át, minden elköltött 100 dollárból körülbelül 9-et tett ki.

Bár ez az összeg – az e-kereskedelem vélt fontosságát figyelembe véve – talán nem is tűnik olyan soknak, meg kell jegyezni, hogy a teljes kiskereskedelmi értékesítés olyan vásárlási kategóriákat is magába foglal, mint a gépjármű- és alkatrészkereskedés, a benzinkutak és természetesen az élelmiszerüzletek forgalma.

Ezekben az e-kereskedelem nyilván kis szerepet játszik. Viszont ezen adatok kizárásával a comScore piackutató cég az elektronikus kereskedelem részarányát közel 20 százalékra teszi.