Késve indul az Elektronikus Levéltár projekt

Négy pályázó is megtámadta a közbeszerzési döntést a június 20-i eredményhirdetés után, ezért érvénytelennek minősítette azt, és új tendert ír ki a Közbeszerzési Döntőbizottság – olvasható a Stop.hu hírportálon. A Kormány 1095/2007. (XII. 5.) számú határozatában jóváhagyott Elektronikus levéltár projekt célkitűzése a közfeladatot ellátó, állami és az önkormányzatok szervek működése során elektronikusan keletkezett nemzeti adatvagyon hosszú távú megőrzésének, kezelésének és hozzáférhetővé tételének biztosítása.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása
    Hónapokat csúszhat a mintegy 1.6 milliárd forintos projekt: az eredeti 2011. szeptember 30-i határidőt 2012. február 29-re módosította a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), miután a Közbeszerzési Döntőbizottság érvénytelennek minősítette a Kopint-Datorg Infokommunikációs Zrt. (hamarosan Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.) Elektronikus Levéltár projektjére kiírt közbeszerzést.
    A kormány 2007-ben hozott határozatot az összevont Elektronikus Levéltár létrehozásáról. A projekt alapvető célja, hogy a köziratképző szervek – ideértve törvényhozás, államigazgatás, jogszolgáltatás szerveit és az önkormányzatokat - maradandó értékű elektronikus iratait hosszú távon megőrző rendszert alakítsanak ki. Célja továbbá, hogy a levéltárak e-levéltári szolgáltatásaikkal a közigazgatás hatékony partnerévé lépjenek elő, a levéltári szolgáltatások széles körben elérhetővé tételével növeljék az esélyegyenlőséget, hozzájáruljanak a tudásalapú társadalom hatékony kiépítéséhez. Elektronikus levéltári szolgáltatásaikkal a levéltárak elősegítsék, hogy az állami és önkormányzati szervek ugyanazt a szolgáltatást kevesebb erőforrással, vagyis költséghatékonyabban láthassák el.