Egy bank elleni kibertámadás milliárdos veszteséggel járhat

A Kaspersky Lab legújabb jelentése a kiberfenyegetésekről rávilágít a pénzügyi szektort megbénító online banki szolgáltatásokat érintő incidensekre. A kár majdnem a duplája egy malware okozta szolgáltatás-kiesés kárainak, amelynek átlagos kárértéke kb. 2,3 milliárd Ft (825 ezer dollár). A tanulmány szerint az online banki tranzakciókat érintő kiberbiztonsági incidensek 61%-a közvetett költségekkel is jár a megtámadott intézmény számára – beleértve az adatvesztést, a márka és/vagy a vállalati reputáció elvesztését, és a bizalmas információk kiszivárgását.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

Gyakran azért indítják a pénzügyi intézmények elleni DDoS támadásokat, hogy a bankok weboldalait megbénítsák. A jelentés azt mutatja, ha egy szervezet DDoS támadással szembesül, akkor a bankok ügyfélkezelő rendszerei szenvedik a legtöbb kárt összehasonlítva más iparági szektor intézményeivel szemben.

Úgy tűnik, a bankok jobban aggódnak az online banki szolgáltatásokkal szembeni támadások miatt, mint számos más fenyegetés miatt.

Azonban a jelentés szerint a DDoS támadások csupán a harmadik helyen szerepelnek a bankok fenyegetettségi listáján a kártékony programok és a célzott támadások után, annak ellenére, hogy egy DDoS támadást költségesebb helyreállítani, mint egyéb jellegű rohamokat.

Egy kibertámadás legrosszabb következménye a pénzügyi intézmények 17%-a szerint a cég hírnevének elvesztése.