Az X jelöli a helyet – jön a JUNCTIONxBudapest

2018. október 8. hétfő, 08:00 • hirado.huJUNCTIONxBudapest, hackerverseny, Budapest
Idén először, végre Budapesten lesz a finn eredetű hackerverseny, a JUNCTION.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A 48 órás hackathon hagyományait (hack + marathon ötvözetéből) 2015-ben indították, Helsinkiből. A Junction az elmúlt három év alatt nemzetközi hírnévre tett szert. Európa legnagyobb hackathonján a 48 órák alatt több mint 1000 kihíváson dolgoztak a résztvevők, 5,000 lelkes fejlesztő, designer és vállalkozó bevonásával.

Az október 19-21. között a Millenáris Startup Campuson rendezett verseny célja, hogy két nap alatt, a csapatok helyi és multinacionális vállalatok valódi problémáira találjanak egyedi megoldásokat, melyeket az esemény végén szakértő zsűri előtt prezentálnak.

A JUNCTIONx formula – a fő esemény kistestvére –, a világ számos pontján már több alkalommal is sikeresen bebizonyította, hogy közel sem csak az eredeti másolata, és ez nem lesz másként Budapesten sem.

A 48-órás versenyre várják mindazok jelentkezését, akik szeretnék bizonyítani, hogy bár különböző területekről érkeznek (legyen az IT, design, business, vagy bármely egyéb szakterület), mégis ugyanúgy megvan bennük az a potenciál, ami később akár egy saját startup alapításához vezethet.

A megmérettetés során a versenyzők az eddig megszerzett tapasztalataik felhasználásával oldanak meg különböző feladatokat, valamint kreálnak olyan innovatív megoldásokat, melyek akár a mindennapjainkat is egyszerűbbé tehetik.

A magyar rendezvényre a jelentkezők közül 200, a világ több országából érkező fiatal kerül majd be.